Speltips inför Shakhtar Donetsk – Napoli 13/9: Målpolletter slussas in

Spelbloggare Publicerat: 13 September 2017

Formstarkt möter formstarkt i Shakhtar Donetsk och Napoli i Champions Leagues premiäromgång. Mycket talar för en öppen historia, vilket innebär målfokus från vår sida inför matchen.

Med sex vinster på raken kliver både Shakhtar Donetsk och Napoli in i årets Champions League. En av dessa sviter ska brytas – vilken?

Shakhtar Donetsks position blir allt starkare i Ukraina, ännu starkare än den varit. De spelade hem den inhemska serien förra året och toppar den nu, dock med en match mer spelad än Dynamo Kiev under. Helt enkelt sett mycket bra ut, särskilt de senaste veckorna, och formen är toppad inför CL-premiären.

Även Napoli levererar just nu. Utan att ha satts på alltför hårda prov i Serie A-upptakten har de tre inledande matcherna vunnits och i CL-kvalet skickades franska Nice ut utan att knappt ha behövt svettas för det. 4-0 över två möten är siffror som talar för sig självt.

Gruppen är hyfsat svårtippad inför premiärerna, där dessa klubbar får sällskap av Feyenoord och Manchester City. Svårhanterade motståndare allihopa, även om holländarna bör vara klassen sämre.

Vad som är extra skoj för oss neutrala åskådare är att båda parter kan ställa ut de starkaste möjliga startelvorna. Shakhtar Donetsk saknar enbart Maksim Malyshev och Napoli Vlad Chiriches.

Napoli med många offensiva nycklar

Goda möjligheter för mål borde finnas i matchen och det är överspelen på målmarknaderna som lockar till spel. Varför detta?

Det finns alltid en press på att vinna hemmamatcherna ute i Europa, varpå Shakhtar Donetsk inte har råd att backa hemåt och försöka bevaka ett oavgjort resultat. Någon tokoffensiv blir det såklart inte på tal om, men inte helt riskminimerande heller.

Gällande Napoli har de alla nycklar för att kunna vinna en match som denna och det är inte i deras natur att spela defensiv fotboll, utan istället alltid med fart och fläkt. Flera av de offensiva pjäserna är sådana som trivs extra bra när de får extra stora ytor att operera på och dessa är alltid en tillgång i omställningsspelet.

Känslan är att vi kommer få se en match där lagen byter av varandras bollinnehav och de båda faktiskt vågar kliva på framåt.

Slutsatsen – över 2,5 mål till 1,86 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 13/9
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: