20 augusti 2019 Sheffield Wednesday Luton Town

Speltips inför Sheffield Wednesday – Sunderland 16/8: 1X2-spel synas med glädje

Det är med formkurvorna pekandes åt helt olika håll som Sheffield Wednesday och Sunderland ryker ihop i en av de två onsdagsmatcherna från Championship. Trots dessa – lutar vi åt att reaktioner väntar.

Efter ett tvåsiffrigt antal säsonger uppe i finrummet, även kallat Premier League, blev Sunderland jumbo och trillade med dunder och brak ner i Championship på nytt och den stora spelarflykten har väntats bli ett bekymmer.

Hittills finns det dock inte mycket att anmärka på för Sunderlands del. Premiären mot Derby County slutade oavgjord och nu senast plockades ett starkt Norwich City ner med 3-1 – på bortaplan. Fyra pinnar på två matcher. Svävar man över molnen, redo för att falla ner på jorden eller är ”de svarta katterna” i toppen för att stanna?

Sheffield Wednesday blev fyra i förra årets Championship och föll ur semifinalen playoffet efter straffar mot det Huddersfield som nu återfinns i förstadivisionen. Klubben har presenterats som en av de starkare kandidaterna till att nå upp nu istället, men maskineriet har hackat under serieupptakten. Preston North End blev siffran för stora i premiären och det blev endast en pinne när QPR kom på besök till just Hillsborough Stadium i helgen.

Hos värden saknas Kieran Lee och Fernando Forestieri inför matchen medan Glenn Loovens och Sam Hutchinson står som osäkra kort. Gästerna har Josh Maja, Paddy McNair och Duncan Watmore out. Bryan Oviedo ska testas närmare avspark.

Reaktioner att vänta

Genom att bara stirra blint på resultaten skulle ett spel på Sunderlands favör vara extremt lockande, men tar vi med helhetsperspektivet så är det faktiskt åt det andra hållet som vi identifierat spelvärde.

Att Sheffield Wednesdays start varit undermålig råder det ingen som helst tvekan om, men snart ska det väl vända? I min bok har de ett av seriens starkaste material – snäppen bättre än Sunderlands – och på hemmaplan brukar de stå starkt. 15 av 23 matcher vanns på Hillsborough Stadium i fjol.

Gällande Sunderland ska de snart ner på jorden, talar det mesta för. Materialet är inte speciellt starkt i Championshipmått mätt och det var faktiskt med oerhört flyt som Norwich värjdes undan senast. Man hade endast runt 30% av bollinnehavet och motståndarna skapade mer.

Reaktioner var det, ja!

Den raka ettan synas med glädje till 2,15 x insatsen. Oddset hittas hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sheffield Wednesday vinner, rak etta
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 16/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 47%
X: 29%
2: 27%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 59%