10 augusti 2018 IFK Göteborg Sirius Speltips

Speltips inför Sirius – AFC Eskilstuna 8/7: Nykomlingarna drabbar samman

Den allsvenska tabelltrean mot jumbon i ett allsvenskt nykomlingsmöte – mellan Sirius och AFC Eskilstuna. Ska det betyda klasskillnad? Kanske normalt, men vi ser ändå visst värde i skrällspelen från Studenternas IP.

Sirius levererar fantastiskt bra och kan inte bara, som nykomlingar, titulera sig som en stabil, allsvensk aktör – utan laget jagar dessutom en Europaplats, vilken de håller i just nu. Tredjeplatsen innehas och det är över all förväntan. Däremot kan det vända fort! Glappet till mittenskiktet är försvinnande litet.

Det skulle vara en större skräll om Sirius kunde vidarehålla denna standard och alltså nå ut i Europa, men bara såvida de sitter säkert till – vilket de kommer – kan man vara tillfredsställda med situationen.

Förra veckan, i omstarten, löstes ännu en trepoängare efter att Philip Haglund avgjort till 2-1 i den 93:e minuten borta mot Sundsvall.

Säkert till, det sitter i alla fall inte AFC Eskilstuna, som till och med har större problem än vad som förutspåddes. De är jumbo i tabellen, är med 13 matcher spelade fortfarande utan vinst och har endast fyra pinnar inkasserade.

AFC fick under uppehållet in Michael Jolley på tränarposten och det höll på att ge utdelning på direkten. Laget ledde med 2-1 borta över serieledande och ofta dominanta Malmö FF i halvtid och förlorade till slut med knappa 2-3 och prestationen var, utan tvekan, årets bästa.

Bra prestation senast – tar poäng här?

Här kan AFC Eskilstuna överraska, det är känslan.

Skillnad är det mellan parterna, absolut, men AFC Eskilstuna borde bära med sig en del momentum efter den suveräna bortamatchen mot serieledande MFF. Glider vidare på det? Åtminstone borde de kunna hålla det tajt.

Sirius är bra och det var inte oförtjänt som man vann över Sundsvall senast, men om vi tittar över de tio senaste matcherna har bara en vunnits med minst två baljors marginal och det visar på hur tät Allsvenskan det facto är.

Om jag varit oddssättare hade jag velat få upp oddset på ettan med runt 10-15 punkter. Nu är det bara att tacka och utnyttja den position de tagit.

AFC Eskilstuna +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – synas till 1,85 x insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 8/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 20%
2: 13%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 45%