29 juli 2018 Djurgården Sundsvall Speltips

Speltips inför Sirius – Djurgården 15/10: Svårstoppat bortalag

Studenternas IP är platsen och därifrån levererar Spelbloggare.se ett rykande hett speltips när Sirius och Djurgården drabbar samman. Här ska väl stockholmarna spela hem tre pinnar utan bekymmer?

Så bra som Sirius var den första halvan av Allsvenskan – vad har hänt nu? Allt som kan liknas med momentum har tappats, i viss mån logiskt. Faktum är att de till och med var uppe och fajtades om Europaplatserna, till att nu vara fast i det hopplösa mittenskiktet av tabellen, tiondeplatsen mer bestämt.

Mer bestämt; sju förluster är uppradade. Merparten av dessa med siffror som överstigit uddamålet. Till matchen kommer de från en 0-4-torsk mot Blåvitt, som i sin tur är allt annat än heta.

Med fyra matcher kvar av årets allsvenska kan vi titulera Malmö FF som vinnare av Lennart Johanssons pokal. Främst Djurgården bjöd dock upp till kamp – och de dubbla, knappa och delvis orättvisa förlusterna mot MFF måste därför kännas extra tunga – och stockholmarna ska nu säkra en Europaplats.

Det mesta pekar på att en plats i topp tre också kommer lösas. Dels är de bland de formstarkaste lagen i serien och från den andraplatsen de skiljer så mycket som fem pinnar ner till IFK Norrköping på fjärdeplatsen. Sedan handlar det också om att bli bäst i stan, just nu är de pinnen ovanför antagonisten AIK.

Gräsmattan – enda frågetecknet

Bättre tajming att möta Sirius kunde Europajagande och formstarka Djurgården knappast få. Uppsalaklubben kämpar i stark motvind; radar upp förluster och det har sett extremt lojt ut bland spelarna i matcherna. Gnistan har försvunnit, vilket är en naturlig reaktion på alla nederlag och att toppstriden nu är utom räckhåll.

Årets spelare i Sirius, DIF-föredettingen Jesper Arvidsson, som stått för sju baljor från sin ytterbacksplats, är avstängd och det är ytterligare en faktor som talar emot hemmalaget. En stor sådan.

Gästerna städade undan ”Giffarna” Sundsvall med hela 5-0 på bortaplan före uppehållet och har haft en uppåtpekande formkurva ända sedan sommaruppehållet. Är de till och med bäst i Allsvenskan just nu?

Allt pekar på att DIF kommer få spela Europa kommande år och detta blir en nyckelmatch som i praktiken skulle kunna säkra det. Studenternas IP kommer fyllas med blåränder, för att heja fram mannarna till tre nya, färska pinnar.

Gräsmattan på Studenternas IP är rejält sunkig och det skulle kunna tala emot ett Djurgården som trivs bäst på plast och ska föra dansen. Ändå – vinner?

Raka tvåan känns klockren till 1,62x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak tvåa
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 17:30, söndag 15/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 18%
X: 22%
2: 62%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 38%