24 april 2017 Sirius Kalmar

Speltips inför Sirius – Kalmar 24/4: Speciella förutsättningar

Sirius har fått deras hemmamatch mot Kalmar förflyttad till Gavlevallen och det kan mycket väl öppna upp för en skräll, trots motståndarnas usla seriestart.

Studenternas IP:s matta håller inte i närheten av måttet just nu och därför har SvFF förflyttat matchen till Gävle och Gavlevallen. Speciellt, förstås, utan hemmafördelen. Däremot passar plastmattan Sirius klart bättre än Kalmar, som har erkända problem på underlaget.

Sirius har inlett Allsvenskan över all förväntan; vann premiären mot Djurgården med 2-0 på Tele2 Arena. De omvända siffrorna blev det när Blåvitt kom på besök och nu senast slog man på den stora trumman när IFK Norrköping kontrades sönder på bortaplan. Även där, två mål mot noll.

För Kalmar har det starten varit mer av en mardröm. Förnedrande 1-5 mot Elfsborg i premiären, därefter 1-1 mot ett uddlöst Hammarby och förra veckan föll de med klara 1-3 mot J-Södra. Båda förlusterna har kommit på hemmaplan, vilket är anmärkningsvärt, som man fallit ihop.

Överdrivet stor skillnad på oddsfronten

Rent på pappret är det kanske inte mycket som talar för en skräll; underlaget, formen och truppsituationerna.

Till exempel så ser det ju ut som att Rasmus Elm missar matchen. Även utöver det finns det en påtaglig skadeproblematik i KFF.

Men om vi bakar ihop allt, då känns det som att Sirius blivit alldeles för stora favoriter såhär på förhand. Och då har jag ändå snackat ner KFF vid ett par tillfällen i tidigare publicerade speltips.

Matchen spelas alltså på Gavlevallen; i en helt annan stad och man har haft stora problem att sälja biljetter. Risk att det blir motsatt effekt, från hur det är i en vanlig hemmafajt; att gnistan inte hittas.

Nu har KFF inte lyckats prestera i seriestarten – för ärlighetens skull, varit helt värdelösa – och de är inte speciellt bra på plast, men det finns ändå viss kapacitet och Allsvenskan är en närmast löjligt tät serie. Att vi då får så bra betalt för tvåan, här på neutral plan, är missvisande.

3,70 x insatsen för KFF-vinsten köper vi utan att tveka.

  Rygga spelet hos NordicBet – Få 1 000 + 400 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Kalmar vinner, rak tvåa
Odds: 3,70 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Unik: 1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 24/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 47%
X: 29%
2: 27%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 55%