8 oktober 2017 Litauen England

Speltips inför Skottland – England 10/6: Blytungt kvalderby

Det brittiska EM-derbyt mellan Skottland och England sätter piff på lördagen och det är ett hyfsat pressat hemmalag som kommer till spel – men räcker de till? Det ställer vi oss starkt tveksamma till.

Matcherna mellan Skottland och England är alltid sevärda historier med den rivalitet som finns och det tryck som skapas mellan publiksektionerna. Ett klassiskt, rivigt, brittiskt fotbollsderby!

Rent sportsligt är det också en match av stor betydelse, kanske inte minst för Skottland, som hamnat lite på efterkälken i jakten på mästerskapsplatserna. Ettan får, som säkert bekant, en direktbiljett till Ryssland medan tvåan med största sannolikhet får kvala, beroende på poängskörden i relation till de andra grupptvåorna.

Inför matchen är Skottland fyra; pinnen bakom Slovenien och ytterligare en bakom Slovakien. Första platsen innehas, föga förvånande, av dominanta England, vars resultatrad står i 4-1-0. Vad som, ur statistisk synpunkt, är ännu mer imponerande att inte ett enda mål släppts in ännu.

Klasskillnad – säker tvåa?

I den skotska truppen finns mycket Championshipmaterial och även en del spelare från Premier League, men det är få spelare som verkligen är framstående och kvalitetssnäppet till England är betydande. Ingen tvekan om den saken.

Denna, klasskillnaden, fick också erfaras i kvalmötet på Wembley Stadium, där England vann med betryggande tre mål mot noll. Förvisso stärkta av hemmaplan då, fast den spelmässiga skillnaden var omöjlig att bortse från.

Det har visserligen inte sprudlat om England under kvalet, men en riktigt stabil och fin nivå har hittats – och de släpper ju inte in mål överhuvudtaget! Då blir de verkligen svåra att rå på och det mesta talar, trots bortaplan, för en seger.

Tajt? Det kan det mycket väl bli. Över 90 minuter bör dock de tre pinnarna vara säkrade för Gareth Southgate och hans manskap.

Valmöjligheterna på spelfronten är stora, men vi väljer att hålla det enkelt och klickar in polletterna på den raka tvåan, vilken erbjuds till 1,74 gånger pengarna av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: England vinner, rak tvåa
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 10/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 17%
X: 27%
2: 57%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 63%