27 juni 2017 England Tyskland

Speltips inför Slovakien U21 – England U21 19/6: Kniven mot strupen

Ena sidan överraskade, den andra svek. Så blev premiärerna för Slovakien respektive England, varpå skrällobjekten hade kunnat locka till spel. Men borde inte britterna studsa tillbaka på rätt spår här?

Det blev bara oavgjort och var ytterst nära att bli en förlust för England i premiärmatchen mot Sverige, men man räddades av att Linus Wahlquist missade möjligheten att spräcka matchnollan från elva meter under slutspurten. 0-0 skrevs alltså resultatet, varpå det alltjämt är ett pressat England som kommer till spel.

Gruppens enda vinst i den första omgången tillägnades just Slovakien, efter att ha skrällt stort mot värdnationen Polen. Är det möjligen underskattning som råder? Extra starkt var det att vinna eftersom laget hamnade i uppförsbacke redan efter cirka 50 sekunders spel. 0-1 blev 2-1 och nu ser slutspelschansen plötsligt stor ut för slovakerna.

Det är också lite av charmen med såhär korta turneringar; att skrällarna kan slå in i större utsträckning. Återstår att se om det räcker ända till slutspelet eller ej för Slovakien.

Klart bättre – spelare för spelare

Prestationen som England stod för i premiären fanns det klart mer att önska av. De kom inte alls till sin rätt och över 90 minuter tycker jag att de var den snäppet sämre parten – som storfavoriter på förhand.

England har en historia av att svika i mästerskapen och det är klart att varningssignalerna höjts nu. Dock är skillnaden så stor spelare för spelare att 1,80x är motiverat att investera i för den raka vinsten, det tvekar jag inte en sekund på.

Kollar vi på Slovakiens premiär, så släpptes de också lite in i det hela efter Polens ledningsbalja. Motståndarna hamnade lite på hälarna och min åsikt kvarstår; mycket ska till för Slovakien att nå slutspelet, försprånget till trots. Ser dem som klart sämst av nationerna i gruppen.

Med kniven mot strupen räcker oavgjort inte för England i den här matchen. Krysset känns därför rätt avlägset – och vi spelar den raka tvåan till 1,80 gånger degen hos William Hill. Risk för dropp?

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: England att vinna, rak tvåa
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, måndag 19/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 19%
X: 25%
2: 56%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 53%