2 mars 2020 Portsmouth Arsenal Speltips

Speltips inför Southampton – Arsenal 10/12: 1X2-tecken från tidiga matchen

”Gunners” har visat styrka på sistone och när de ställs mot Southampton på St. Mary’s Stadium talar mycket för att en färsk trea trillar in när jakten på Champions League-platserna intensifieras.

Ett b-betonat Arsenal fick proppen ur i veckans Europa League-batalj mot BATE – en match de vann med tennissiffrorna 6-0. Flera finfina strutar och spelare som med de prestationerna kan antas komma närmare den ordinarie startelvan.

För matchen innan dess, den var en stor besvikelse. Manchester United kom till Emirates Stadium och spelade in tre pinnar, via 1-3 på tavlan. ”Gunners” visade upp stora brister vid bolltapp och trebackslinjen sattes på svåra prov.

– Vi är för långt borta för att snacka om titeln just nu. Det är inte realistiskt, säger Arséne Wenger enligt BBC Sport.

Alltjämt är det en formkurva som pekar uppåt för Arsenal, som flåsar fyran Liverpool – på den sista CL-platsen – tätt i nacken. Ynka pinnen upp till dem.

Southampton virrar runt i tabellens mittenskikt, nu på elfteplatsen – utan att få direkt fäste. Toppen har de inte en chans att rå på, medan de är alldeles för starka för att dras in i en bottenstrid. Formen står det lite sisådär till om, med blott en vinst på de sex senaste matcherna. Den kom dessutom mot ett då helt oförmöget Everton.

Cédric Soares och Shane Long är två osäkra kort för Mauricio Pellegrinos Southampton. Även Arsenals skadesituation har lättats upp och förutom långtidsskadan på Sati Cazorla är enbart Skhodran Mustafi tveksam för spel.

7-0 på de två senaste identiska mötena

Över dubbla insatsen för att Arsenal ska vinna på St. Mary’s Stadium ser jag som värt att syna, helt klart.

Vi bortser från Arsenals förlust mot Manchester United – en motståndare som har fantastiska kvalitéer och ska betraktas vara ett par snäpp bättre – och det ser bra ut för dem. Minskat avstånd till åtråvärda topp fyra och innan den där torsken krossades Huddersfield med 5-0. En 1-0-trea blev det borta mot ett underskattat Burnley innan.

Och även om det var ett b-betonad Arsenal som krossade BATE i veckan, är det klart att det stärker upp dem – och inte minst konkurrenssituationen.

Southampton ska inte betraktas som en lättviktare, absolut inte – men viss oro kan kännas med den form de är i; tre av de fem senaste matcherna förlorade och endast en vinst på de sex dito. Mot topp sex-motstånd har de förlorat tre av tre matcher.

De två senaste inbördes mötena, båda på St. Mary’s Stadium, har Arsenal vunnit – med en samlad målskillnad om 7-0. Stärker den statistiken ytterligare?

Den raka tvåan synas till 2,09x hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner, rak tvåa
Odds: 2,09 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kronor riskfritt spel!)
Spelstopp: 13:00, söndag 10/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 71%
X: 18%
2: 12%
Över 2,5 mål: 69%
Under 2,5 mål: 33%