29 januari 2020 Manchester City Manchester United Speltips

Speltips inför Southampton – Manchester City 15/4: Obefogat stort favoritskap

Ett formstarkt Southampton står som värd på St. Mary’s Stadium och ska då ses med bra chans mot ett svajigt Manchester City, som blivit oförtjänt stora favoriter såhär på förhand. Bud på skräll!

Lördagens avslutande Premier League-fajt står alltså mellan Southampton och Manchester City – ett riktigt höjdarmöte. Det finns mycket kvalitet hos båda parter och för City står tre oerhört betydelsefulla pinnar på spel.

Manchester City är just nu placerade fyra i tabellen, alltså på den plats som leder till kval i Champions League, och jagas häck i häl av lokalkonkurrenten Manchester United, fyra poäng bakom med matchen mindre spelad. Samtidigt har City viss fördel mot trean Liverpool, som de i sin tur spelat en match färre än när två pinnar skiljer dem åt. Hönsgård!

För Southampton finns det inte i närheten av lika mycket att spela för; fastkedjade i mittenskiktet av tabellen. Visserligen finns det en del platser uppåt och neråt i tabellen att spela om – men det är klart att udden riskerar att tappas när det inte är mer än så i potten. Däremot har vi i alla fall ännu inte fått se några indikationer på motivationsbrist.

Hemmalagets Oriol Romeu kommer inte kunna medverka här efter att med sin synade ostskiva mot Crystal Palace fyllt varningskvoten på nytt.

Tätt och jämnt

Det är omöjligt att inte bli frustrerad av Manchester City, oavsett om man håller på dem eller inte, så mycket upp och ner som levererar i prestationerna – vecka till vecka.

Att de presenteras som så stora favoriter här är långtifrån någonting som avspeglar de verkliga förutsättningarna vi har. De må komma från en seger, men det var mot ett nedflyttningshotat Hull City – på hemmaplan. 3-1. En sådan match som bara ska vinnas.

Innan det? Fyra raka utan vinst. Tufft schema, ska nämnas, men ändå inte acceptabelt för en klubb med deras ambitioner och material.

Southampton levererar bra fotboll och resultat just nu. Två raka är vunna, senast med 1-0 borta över West Bromwich.

Ett problem för ”The Saints” har varit att leverera mot topp sex-klubbarna. Alltför illa har det dock oftast inte sett ut och faktum är att man lyckades lösa ett kryss i bortamötet mot just Manchester City.

Det här blir tätt och jämnt. Tro inte annat.

Southampton +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de torskar med uddamålet – klickas i till smakrika 1,88x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Spela på matchen: Vinn resa och se Manchester City – Manchester United

Tillsammans med Bethard skickar vi två lyckliga vinnare att se derbyt Manchester City – Manchester United på plats. Klicka här för att läsa mer och vara med i tävlingen.

Speltips:

Speltips: Southampton +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 15/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

1: 22%
X: 25%
2: 55%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 42%