Speltips inför Spanien – Albanien 6/10: Kan streta emot

Spelbloggare Publicerat: 5 October 2017

Ett spelförande och dominant Spanien mot ett frenetiskt kämpande Albanien. Det är vad vi borde ha att vänta i fredagens VM-kvalbatalj länderna emellan. Vi bjuder på de bästa oddsen och i vanlig ordning – ett speltips.

Ja, det är ju redan avgjort hur den här gruppen kommer sluta, i praktiken. Kan det bli så även i teorin till inför de avslutande matcherna?

Helt förtjänt och med stil har Spanien tagit täten i gruppspelet och är inför de två avslutande matcherna i topp med tre pinnar till godo mot jagande Italien samt en klart bättre målskillnad. Nyckelmatchen var 3-0-vinsten över ”Gli Azzurri” för lite mer än en månad sedan. Därefter krossades Liechtenstein med 8-0.

Det är ett fullt acceptabelt kval som Albanien stått för. Bortsett från bottennappet hemma mot Israel, 0-3, har det sett bra ut. Fyra vinster, ett kryss och tre förluster har räckt till en hedersam tredjeplats. Litet minimål att hålla israelerna på avstånd – någonting de med all säkerhet kommer lyckas med.

Det städas om lite i den spanska truppen. Dani Carvajal och David Villa kan inte medverka för deras del. Skönare besked att David Silva är tillbaka i skick. För Albanien är det försvinnande lite som hänt på truppfronten. Mellan stolparna kommer den allsvenskt bekante Etrit Berisha, med ett förflutet i Kalmar FF, stå.

Håller det tajt?

Det vore dumt att underskatta Albanien. De utstrålar stabilitet och försvarsspelet är inte det enklaste att bryta ner. Så lite som nio baljor har släppts in och de har stretat emot väl även i de svåraste matcherna, mot Italien samt det omvända mötet mot just Spanien.

På de åtta kvalmatcherna har inte en enda passerat 3,5-målslinan. Mot både Spanien och Italien har det blivit 0-2-förluster, i matcher där, som resultatet understryker, de inte varit helt borta.

Spanien kommer ha ett stort bollinnehav i matchen och ställas mot ett förmodat samlat bortaförsvar. De bör, när 90 minuter är summerade, stå som vinnare – men i dominant stil? Det är inte så säkert. Tror knappast att matchen kommer öppnas upp och spanjorerna borde inte drabbas av stress om de inte lyckas få hål på Albanien direkt.

Ensidigt – men utan att siffrorna skjuter i höjden? 2-0 på nytt?

Under 3,5 mål spelas till 1,98 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 6/10
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: