Speltips inför Spanien – Italien, U21-EM, 27/6: De tar finalplatsen

Spelbloggare Publicerat: 26 June 2017

Blir det Spanien eller Italien som plockar den andra finalplatsen i U21-EM? Svaret får vi sent under tisdagskvällen och vi har en bestämd tanke om hur det kan komma att sluta.

Vinnaren här i Krakow kommer ställas mot antingen England eller Tyskland i finalen – en match där tyskarna är presenterade som knappa favoriter. Blir det Spanien eller Italien som tar ena platsen?

Ett helt rent facit, tre vinster av tre möjliga. Det kunde Spanien stoltsera med i gruppspelet – där motstånden bestod av Makedonien, Portugal och Serbien – och hyllningarna regnar över de spanska U21-herrarna.

Det var egentligen inte mycket snack om saken; att Spanien var tveklöst bäst, vilket framförallt 3-1-segern över Portugal underströk. Och visst ska de vara bäst – förväxla inte med helt dominanta – av de fyra återstående nationerna.

Italien har svajat mer i det här korta mästerskapet. Danmark plockades ner med 2-0 i premiären, sedan blev det en oväntad 1-3-torsk mot Tjeckien och avslutningen, mot nämnda Tyskland, slutade i en 1-0-vinst. Vad som var extra intressant med matchen var att båda länder avancerade till slutspelet tack vare resultatet och att de sista 15-20 minuterna bara spelades av. Säkra före det osäkra – i alla situationer.

Spanien övermäktiga?

Att vifta undan Italien och deras chanser vore naivt, men så starka som Spanien är och varit – på pappret och i prestationerna – måste vi lämna förtroendet i deras händer, fastän oddsen vid första anblick kan ses som rentav osexiga.

Spanien osar klass! Det finns en handfull spelare som redan nu är uppe i världstoppen och nosar; framstående pjäser i stora, Primera División-klubbar. Som jag nämnt förut; ett par nivåer bättre än alla andra konkurrenter i mästerskapet, länder som Tyskland och just Italien inkluderade.

Det är lite svårt att sätta ett rent betyg på Italiens insats mot Tyskland eftersom stora delar av den andra halvleken bara spelades av. Man ställdes inga frågor och ställde heller inga tillbaka.

Den absolut bästa prestationen från Spaniens sida var i den egentligen enda matchen mot toppmotstånd, 1-3-segern över Portugal. Mycket positivt att hämta där, liksom i de två övriga fajterna.

När vi ändå summerar det här – visst är det värt att investera i Spanien?

Den raka ettan, Spanien att vinna under ordinarie tid, plockas till 1,74 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Spanien vinner, rak etta
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 27/6
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: