Speltips inför Spanien – Italien 2/9: Lördagshöjdare avgör gruppen

Spelbloggare Publicerat: 1 September 2017

Vem säger att landslagsuppehåll är tråkigt? På lördagsmenyn hittar vi en supermatch, som vi ser potential till att bli en underhållande historia, mellan de europeiska giganterna, Spanien och Italien.

Gruppsegern och en direktplats till världsmästerskapet i Ryssland 2018 står på spel, talar nästan allt för. Detta trots att det återstår tre matcher när den här är avverkad.

Försvinnande lite tyder nämligen på att varken Spanien eller Italien skulle tappa i någon av dessa matcher – motståndarna; Albanien, Israel, Makedonien och Liechtenstein – så stort som kvalitetsgapet är.

Inbördes mötet i Udine slutade 1-1 och i resterande matcher, fem stycken till antalet, har båda parter kammat fullt i. Om denna match slutade med delad poäng på nytt, då kan vi anta att det hela blir en målskillnadshistoria och där har just nu Spanien fördel med fyra plusmål mot Italien.

Således är pressen lite större på Italien i den meningen, men på hemmaplan väntas Spanien alltid vinna och de kommer, utan tvekan, gå för just det. När speltipset är skrivet – fredag eftermiddag – står 1X2-oddsen i 1,87-3,65-5,25. Klart favoritskap för spanjorerna, alltså.

Till stora delar är trupperna som tagits ut helt väntade. Italien har samma manskap som dammade av Liechtenstein med 5-0 senast att tillgå medan Spaniens utropstecken är att David Villa är tillbaka. Får han speltid?

Italien kan behöva chansa lite

Vi har största respekt för Italiens solida försvarsspel, men ser ändå att spelbolagen underdriver målmöjligheterna i matchen. Mycket kommer handla om när målnollan spräcks – för när, om, det väl händer kan matchen mycket väl öppnas upp; när ena parten måste jaga.

Spanien vill alltid ta över taktpinnen och få upp bolltempot i matcherna, särskilt på hemmaplan. De kommer arbeta stenhårt för att luckra upp det italienska försvaret och det hör till de extrema ovanligheterna att de lämnar en match mållösa. Eller, ja, det händer mer eller mindre inte.

Samtidigt är Italien effektiva på att utnyttja ytor när de uppstår, inte minst med deras vassa omställningsspel. Nu möter man ett Spanien som släppt in mål i två raka kvalmatcher, mot Makedonien och Israel.

Skulle vi ha oavgjort en bit in i andra halvlek är känslan att vi får två parter som är villiga att offra lite, framförallt Italien, som situationen ser ut i tabellen.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två mål i matchen – är spelbart. Oddset som erbjuds är 1,82 och det hittas hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 2/9
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: