27 september 2017 Sporting Barcelona

Speltips inför Sporting CP – Barcelona 27/9: Kortspecialare – till 4,25

En viss spelare står i fokus för vårt speltips inför CL-matchen mellan Sporting CP och Barcelona – Jérémy Mathieu, numera hos portugiserna, med ett förflutet hos katalanerna. Är fransosen i riskzonen för att få syna ett kort?

Gruppfinal – nåja, efter endast premiärerna avverkade – vankas i Champions League-gruppspelet.

Sporting CP stod för en gedigen bortamatch mot grekiska Olympiakos i premiären; ledde fram till slutminuterna med 3-0, för att sedan vinna med tre mål mot två. Den första halvleken var fantastiskt utförd, med tre fina baljor. Kan det till och med bli på tal om en slutspelsplats nu?

Det enda skadebekymret för kvällens värdskap är Alan Ruiz. Småpotatis i det stora hela.

Trots allt ståhej runt Barcelona – där kritik ryktats mot styrelsen, hätska kontraktsdiskussioner och ett misslyckat transferfönster – har de visat att de är att räkna med. Full pott efter sex omgångar i Primera División och en 3-0-knockout av Juventus i Champions League-premiären på Camp Nou.

Katalanernas Ousmane Dembélé, nyförvärvet från Dortmund, har åkt på en muskelskada och missar sannolikt resten av 2017. Gerard Deulofeu väntas därför bli en del av topptrion, i övrigt bestående av Leo Messi och Luís Suárez.

Utsatt position som mittback

Det är ett specialspel från kortmarknaden som vi tittar närmare på här – får Jérémy Mathieu syna en skiva?

Mathieu, 33, har massvis av rutin och drar sällan på sig några kort. Det ska vi ha i åtanke, varpå det här blir lite av en chansning. Nu är det dock annorlunda förutsättningar när han ställs mot den klubb han, i blåsväder, lämnade för just Sporting under sommaren.

Under veckan har fransosen kritiserat hur Barcelonas ledning hanterade situationen i samband med att han lämnade klubben. Han har exempelvis uttryckt att han av den orsaken skulle kunna fira ett eventuellt mål här.

Det är omöjligt att inte leka med tanken att Mathieu kan vara lite övertänd inför matchen, eller hur? Lätt hänt att han hamnar lite fel därmed.

Dessutom är det här en annorlunda match från hur det brukar se ut i serielunken; med ett Barcelona som ska vara spelförande och har kvicka, tekniska och svårstoppade spelare som Suárez och Messi framme i banan. Att tillta oschyssta medel kan bli ett måste, i synnerhet för en mittback.

4,25 x insatsen för att Jérémy Mathieu får syna minst ett kort i matchen lockar starkt… Unibet dukar ut spelet och det synas.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Få 5,00 på Barcelonavinst hos Betfair

Klicka här för att öppna ett konto och få det förhöjda oddset som välkomstbonus.

Speltips:

Speltips: Jérémy Mathieu får minst ett kort – ja
Odds: 4,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 27/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 12%
X: 17%
2: 71%
Över 2,5 mål: 69%
Under 2,5 mål: 34%