26 december 2019 Bournemouth Arsenal Speltips

Speltips inför Stoke – Arsenal 19/8: Upplagt för en underhållande match

Stoke City mot Arsenal på Bet365 Stadium. Lördagens sena Premier League-tillställning har all potential att bli en underhållande historia, tror vi. Målpartaj att vänta?

Ett flertal framträdande spelare lämnade Stoke under transferfönstret, utan få dem ersätta med liknande klass. En del solida namn finns dock alltjämt kvar och när, som vissa experter har, det talas om ”The Potters” i samband med bottenstridsdiskussionen – är det en enorm överdrift. Mitten, på nytt?

Premiären slutade i en knapp 0-1-förlust när Everton besöktes. Det var en ömsom tajt och ömsom öppen match, som hade kunnat sluta lite hur som helst. Trots noll poäng kan man hålla huvudet högt.

Det var med kniven mot strupen som Arsenal kunde vända och vinna deras premiär hemma mot Leicester City. Inhopparna Aaron Ramsey och Oliver Giroud var spelarna bakom det hela – Ramsey smällde in 3-3-baljan i den 83:e minuten och Giroud fastställde slutresultatet 4-3 två minuter därpå.

Vad som oroar är dock prestationen som helhet. Leicester hade faktiskt kunnat döda matchen före matchminut 80 och försvarsspelet som ”Gunners” visade upp var förskräckande illa.

Per Mertesacker, Shkodran Mustafi och Francis Coquelin är tillbaka i Arsenals trupp, men det är tveksamt om de håller för att starta matchen. Försvarsklippan Laurent Koscielny är alltjämt avstängd.

Stora nyheten med Stoke- och truppfokus är att PSG-lånet Jesé, som bland annat har en massa år i Real Madrid, nu är spelklar. En anfallare som kan blomstra ut, utan tvekan.

God målpotential

Stoke hemma kontra borta brukar vara två vitt skilda saker. Finns en bra mycket större tro på det hela när man spelar på Bet365 Stadium – och trots att Marko Arnautovic lämnat klubben, är det offensiven som är mest intressant. Trollkarlen Xherdan Shaqiri är den som är tänkt att hålla offensiven i skick.

Gällande Arsenals situation i försvarslinjen återstår det att se om exempelvis Per Mertesacker och Shkodran Mustafi kan medverka, men säkert är i alla fall att Laurent Koscielny får stå åt sidan – den spelare som ska hålla ihop trebackslinjen.

Och just den där trebackslinjen hade stora problem i premiären. Leicester hittade nätet vid tre tillfällen och kunde även ha fått in en eller två baljor till, utan problem. Den borde Stoke se sin chans att kunna såra rejält; kliva lite mer uppåt i banan när man därutöver spelar på sin hemmaplan.

Offensivt finns det en oerhörd klass i detta Arsenal. Alexandre Lacazette hittade nätet två minuter in i sin PL-debut och han visade vilken nivå han håller vid upprepande tillfällen, i flera aktioner. Att en spelare som Oliver Giroud fick inleda på bänken i premiären får tala för sig självt. Guldkort att kasta in.

Förra årets identiska match slutade 1-4 och den omvända 3-1, så mål kan det uppenbarligen bjudas på mellan Stoke och Arsenal.

Arsenal kommer, som alltid, trycka på framåt och med tanke på hur man uppträdde i försvarsspelet i premiären kan vi inte annat än att blicka mot överspelen på målmarknaden.

Över 2,5 mål betalar 1,83 gånger pengarna hos 888sport och det synar vi utan att tveka.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 19/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 22%
X: 26%
2: 52%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 49%