25 september 2018 halmstad Superettan speltips superettan

Speltips inför Sundsvall – Halmstad 15/7: Val av sida i bottenmatchen

Ännu en ömsom brännande het och ömsom ångestdrypande bottenmatch väntar i Allsvenskan. Tredjejumbon Halmstad BK besöker GIF Sundsvall, som är precis ovanför i tabellen, och betydelsen av de tre pinnarna är fundamental.

I takt med att ”Giffarna” bytt ut kryssen mot förluster – nu fem efter varandra – har resan neråt i tabellen varit lika säker som snabb. De står alltså på platsen precis ovanför Halmstad på kvalplatsen. Skillnaden dem emellan är på tre pinnar medan målskillnaden är exakt densamma. Därmed skulle parterna byta plats i tabellen vid händelse av en bortavinst.

Joel Cedergren, Sundsvalls tränare, är en hårt pressad man och i 1-2-förlusten borta mot Djurgården förra veckan höjdes återigen banderoller med budskapet om att han ska lämna skutan. Är problemet – ens delvis – hos honom? Någonting som är säkert är i alla fall att saker måste förändras drastiskt, och det snart.

Halmstad har redan gjort en rockad på tränarfronten – rutinerade Janne Andersson ut och oprövade Igor Krulj, 28 år, in. Detta var under uppehållet och därefter har det faktiskt sett klart bättre ut i såväl HBK:s spel som på pappret; 1-1 hemma mot Elfsborg och dito borta mot Blåvitt. Var han svaret på krisen?

Halmstad ser allt bättre ut

Plast och bortaplan. Det är en hemsk kombination för Halmstad, som sällan lyckas när det är vad som vankas. Men nu – ska de inte ses med bättre chans?

Så urusla som ”Giffarna” varit på sistone vore det ett rent tjänstefel att lämna förtroendet i deras händer. Fem raka förluster och även om det möjligen sett lite bättre ut efter uppehållet, kontra precis innan det, tär de där förlusterna på moralen.

Undertecknad har vid flera tillfällen påtalat att Halmstad är bättre än resultaten antyder och att det mycket väl kan vända – och efter tränarbytet har det blivit ännu bättre. Kryss mot två allsvenska konkurrenter som har potential och kapacitet att utmana om platserna som leder ut i Europa.

Den senaste – och spelårets enda – vinst kom i premiären för HBK. Kommer nummer två här? Oavsett så ser jag deras chanser till att plocka poäng som stora, klart större än oddssättarna antyder.

Halmstad +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – spelas till 1,93x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Halmstad +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 15/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 29%
2: 29%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 56%