1 juli 2017 Sundsvall Sirius

Speltips inför Sundsvall – Sirius 1/7: Given favorit i återstarten

Hur kommer Sirius klara det utan Kingsley Sarfo? Det är en av de stora frågorna inför den allsvenska återstarten. En möjlig vägvisare får vi när Uppsalalaget besöker GIF Sundsvall på Norrporten Arena under lördagseftermiddagen och därifrån lämnar vi förtroendet i händerna hos den ena parten.

Sirius var vårens kanske största utropstecken i Allsvenskan och är med de 12 matcherna spelade femma i tabellen. Det må vara tajt i mitten och en eventuell resa neråt, liksom uppåt, kan gå riktigt fort. Skörden på 19 pinnar imponerar hur som helst för nykomlingen.

Den stora stjärnan i Sirius har varit Kingsley Sarfo – en fullkomlig dominant på mittfältet – men han har nu lämnat för spel i serieledande Malmö FF. Kan nivån hållas uppe även utan honom?

Redan förra året var Sundsvall på vippen att ramla ur Allsvenskan och nu är situationen minst lika pressad. De står på platsen precis ovanför kvalplatsen, med ynka en trea ner till Kalmar på kvalplatsen.

Laget var svåra att handskas med i seriestarten, förlorade sällan – nära på enbart kryss – men avslutade med tre raka förluster innan uppehållet. Uppehållet var bra tajmat och nu har de fått tid att slicka såren.

Sirius ska vara större favoriter

Mycket till snack om saken ska det inte vara här; att Sirius favoritskap borde vara större än vad oddssättarnas nedplitade siffror indikerar på.

Sundsvall var inför spelåret – och är fortfarande – en av mina främsta kandidater till att flyttas ner, av den enkla orsaken att materialet inte eller knappt håller. Saknas udd och spetskvalitéer på mer eller mindre varenda position.

Sättet som ”Giffarna” uppträdde precis före uppehållet var under all kritik. Tre raka förluster och 1-10 i målskillnad på dessa.

Sarfo out, det är den tuffa verkligheten för Sirius – men i min bok är de fortfarande ett, i allsvenska mått mätt, kapabelt lag. Laget är samspelt, en solid grund och en del spets. Skulle inte bli ett dugg förvånad om de är på den övre tabellhalvan för att stanna.

Dessutom trivs Sirius, trots att de inte hemmaspelar på det, utmärkt på plast, vilket pryder just Norrporten Arena.

Sirius +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – plockas till 1,82x hos Bethard. Ett klart värdespel och vi varnar för att oddset mycket väl kan droppa till närmare avspark. Skynda, fynda!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sirius +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 1/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 29%
2: 35%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 55%