Speltips inför Sverige – Italien 10/11: Playoffrysaren är här!

Spelbloggare Publicerat: 10 November 2017

Playoffrysaren är här och på spel är en VM-plats! Fredagen blir en riktig nagelbitare för alla svenskar och italienare när deras fotbollsrepresentanter drabbar samman i den första matchen av två, här på Friends Arena. Från matchen synar vi ett hörnspel.

Det blev till slut den värsta lotten möjlig, Italien. För att plocka en av de så åtråvärda biljetterna till mästerskapet i Ryssland måste de besegras över två matcher. En övermäktig uppgift för Janne Andersson mannar?

Lättare blir inte uppgiften i och med avstängningen på Mikael Lustig. Han hade verkligen behövts i en ödesmatch som denna.

Spelbolagen slår också fast att Italien är klara favoriter på förhand, och det är svårt att argumentera emot. Oddsen – 3,50 mot 1,35.

Man kan inte heller undvika att blicka mot förra årets EM, där Sverige föll med 0-1 mot just Italien. Mycket har dock hänt sedan dess – nya tränare och en handfull färska namn i trupperna. Justerats på flera håll och kanter.

Under Janne Anderssons ledarskap har Sverige fått känna medvind för första gången på flera år; den stora detaljen att försvarsspelet prioriterats upp och förstärkts är kanske den största skillnaden. Gruppspelet här i kvalet var också en stor succé; man kom före nationer som Holland samt Bulgarien och satte en del press på Frankrike i topp.

Kvalspelet för Italien landade också i en andraplats, bakom Spanien. Resterande konkurrenter – Albanien, Israel, Makedonien och Liechtenstein – var en bra bit på efterkälken.

De vinner “hörnmatchen”

I kvalets hemmamatcher mot Frankrike och Holland – de motstånd som i viss mån faktiskt kan jämföras med Italien – lämnade Sverige över taktpinnen, hade minst boll och förlorade de så kallade ”hörnmatcherna”.

Nu tror vi dock att det blir annorlunda, helt annorlunda…

Italien har ett försvarsspel i absolut världsklass och på Friends Arena väntar vi oss att de kommer vara tillbakalutade i deras positioner, försöka hålla lakanet tätt och kontra effektivt. Detta betyder förstås inte att de ska vara underdogs i matchen – just det är ju deras trumfkort; försvara och kontra.

Samtidigt måste Sverige jaga segern. Att inte leda inför returen på San Siro i Milano vore rentav förödande. Därmed – stort bollinnehav mot ett samlat försvar?

Oddssättarna menar att det ska vara helt fifty-fifty i ”hörnmatchen” – vi tänker annorlunda. Sverige -0,5 hörnor (asian handicap) synas med glädje till 2,10 gånger fläsket hos Unibet. Det betyder att spelet sitter om de skapar flest hörnsparkar i matchen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kronor bonus!

Få 10,00 gånger pengarna på svensk seger!

Klicka här läsa mer om kampanjen.

Speltips:

Speltips: Sverige -0,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 10/11
TV:  kanalfem logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: