Arena

Speltips inför Sverige – USA 8/6: Trippla insatsen

Strålkastarljuset är på förbundskapten Pia Sundhage när de svenska damerna ställs mot USA i en träningslandskamp på Gamla Ullevi. Vi höjer svårighetsgraden något och slussar in pengarna på ett spel till trippla insatsen.

Om drygt en månad avfyras startskottet för sommarens europeiska mästerskap för damerna och nu ska pusselbitarna på rätt plats.

USA är briljanta i damfotbollen, men Sverige har faktiskt en nutida historia av att kunna sätta käppar i hjulen för dem. Senast de möttes, sommaren förra året, stoppades amerikanskorna i OS-kvartsfinalen, vilket innebar att de missade möjligheten på det tredje raka OS-guldet. Till slut blev det en silvermedalj för svenskorna.

En som alltid står i strålkastarljuset när dessa antagonister möter varandra är såklart Pia Sundhage, som hade en lång och framgångsrik sejour som förbundskapten för USA och sedan 2012 är hon representant för sitt hemland. Ett rakt byte mellan länderna.

En annan huvudperson denna afton är Kosovare Asllani, som med all säkerhet kommer göra sitt hundrade framträdande för det svenska landslaget. Firar det med ett mål, möjligen? Det blev tre stycken på fyra matcher i förra årets olympiska mästerskap.

Såhär väntas våra blågula hjältar ställa upp, enligt Sydsvenskan:

Sverige (4–4–2): Hilda Carlén – Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson – Kosovare Asllani, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger, Olivia Schough – Lotta Schelin, Fridolina Rolfö.

Chockstart från Sverige?

Vänskapsmatcher är alltid ovissa och svårtippade med rotation, byten och motivationsfaktorn att ta hänsyn till. I detta fall borde det öppna upp för en möjlig skräll.

Och som nämnt har Sverige det förvånansvärt enkelt för USA; undvikit att förlora i fyra raka inbördes matcher, från 2013 och framåt. Pia Sundhage verkar uppenbarligen ha hittat rätt medicin för att sätta stopp för sitt gamla landslag.

Här stärks Sverige av att spela på hemmaplan och då förvånas jag lite av att USA, som förvisso är den klart bättre parten, presenteras som så extremt klara favoriter, även om de ska ses med bäst chans. Såklart.

Nåja, vad landar detta i – en chockstart från Sverige?

Att Sverige får in matchens första balja spelas till 3,00 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Första målet: Sverige
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, torsdag 8/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 18%
X: 26%
2: 62%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 48%