Speltips inför Swansea – Manchester City 13/12: Sparas på krutet

Spelbloggare Publicerat: 13 December 2017

Matchandet är tätt för Premier League-klubbarna just nu. För Manchester City väntar en ”mittemellan-match” mot Swansea, direkt efter och före en annan toppbatalj. Här sparas det lite på krutet, månne?

Swansea plockade en så oerhört betydelsefull trea i slutet av förra veckan – 1-0 hemma över Bournemouth. Den innebar ett lyft från tabellens jumboplats, till nästjumbo, och att avståndet till säker mark numera endast är på en ynka pinne.

Inför matchen mot WBA hade Swansea ett rent mardrömsfacit om en pinne på åtta matcher. På de matcherna blev det dessutom så lite som tre mål framåt och just bristen på udd har varit ett bekymmer. Matchhjälte sist blev Wilfried Bony med sin andra balja för året. Vaknar han till liv nu? Potential vet vi finns där.

Nämnde Bony har för övrigt ett förflutet i Manchester City. 36 Premier League-matcher gjorde han för klubben.

Och Manchester City, då? I och med derbyvinsten över Manchester United på Old Trafford har de mer eller mindre redan nu säkrat titeln i Premier League. För inte ska de väl kunna rås på? Det är en suverän styrka som visats prov på; 15-1-0 i resultatraden samt en ”walk in the park” till slutspelet i Champions League.

Situationen är densamma på skadefronten för City; Benjamin Mendy, John Stones och Vincent Kompany out. Enda avbräcker för Swansea är på Kyle Bartley.

Manchester City – sju raka matcher under 3,5 mål

Vad vi menar med en ”mittemellan-match” för City är att de haft kort vila sedan derbyt mot United samt att de ställs mot Tottenham redan på lördag. Matcher som tar stort fokus och denna blir således lite undanskuffad, även om man hoppas och är tänkta att kamma hem de tre pinnarna.

En spelare som kan vilas är David Silva, talar rapporter för. Inte otänkbart att det justeras på fler platser än så. Jämnar ut skillnaderna på förhand och det lär vara de offensiva positionerna som påverkas mest.

Swansea har faktiskt visat prov på ett väloljat försvarsarbete, även i förlustmatcherna. Hör och häpna: inte en enda av de 16 senaste matcherna har innehållit fler än tre mål.

Anmärk väl också att Manchester City har sju raka matcher under 3,5 mål. Långtifrån lika vidöppet som det varit innan.

Under 3,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt tre mål i matchen – testas till 1,85 x insatsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (200% extra upp till 1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 13/12
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: