Speltips inför Swansea – Middlesbrough 2/4: Ångestfyllt bottenmöte

Spelbloggare Publicerat: 30 March 2017

Strålkastarljuset riktas på Liberty Stadium och det blytunga bottenmötet mellan Swansea City och Middlesbrough under söndagseftermiddagen.

Swansea på platsen precis ovanför strecket, Middlesbrough som nästjumbo. Fem pinnar skiljer dem åt, men ”Boro” har en match mindre spelad.

I brist på konkurrens för Chelsea i titelracet, har istället bottenstriden sugit åt sig all spänning. Flera konkurrenter hittas inom en liten radie och det är helt öppet inför de två avslutande månaderna.

För Middlesbrough är det av största möjliga betydelse att den här matchen inte förloras, men med deras urusla bortaspel i åtanke, väcks mycket tvivel till liv. Inte sedan premiären har en bortamatch vunnits och sedan december månad 2016 har det blivit sex förluster och ett kryss.

Swansea är desto mer upp och ner; har varvat suveräna prestationer med usla sådana. Innan uppehållet blev det dock två raka förluster – mot Hull och Bournemouth – men å andra sidan har tre raka hemmamatcher vunnits. Intressant att se vart de står nu.

Angel Rangel och Nathan Dyer, skadade, missar matchen för Swansea. Jefferson Montero är ett osäkert kort. Middlesbrough? De saknar Calum Chambers. Uuon bestående av Daniel Ayala och George Friend ska testas närmare avspark.

Gästerna försöker tajta till det

Offensivt har Swansea steppat upp flera klasser under de senaste månaderna, men här ställs de mot ett oerhört försvarskompetent motstånd och mycket talar för att en tajt historia väntar oss på Liberty Stadium.

”Boro” lär i första hand sikta in sig på det oavgjorda resultatet och väntas kliva ut i matchen med en defensiv approach – som alltid på bortaplan. Defensivt brukar man kunna hålla ihop det på ett acceptabelt sätt, men framåt finns inte mycket att hurra över. Inte i en enda av de fyra senaste matcherna på resande fot har målprotokollet prytts.

Nu må Swansea vara lite mer framåtlutade, men mot en lågt försvarande motståndare tyder mycket ändå på att chanserna kan bli svårskapta.

Så, vad kan vi vänta oss av den här matchen? Som bortamötena ofta blir – en tillknäppt matchbild präglad av ångest och minimerat risktagande. Det är i alla fall vad vi tänker oss.

BLGM – nej spelas till 1,90x hos Mybet.

  Rygga spelet hos Mybet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål (BLGM – nej)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 2/4
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: