8 augusti 2017 Syrianska Norrby

Speltips inför Syrianska – Frej 17/6: Köper inte det stora favoritskapet

Pressen är påtaglig inför lördagens bottenmatch i Superettan, där Syrianska och Frej gör upp om tre färska poäng på Södertälje Fotbollsarena.

Superettan rullar på i vanlig ordning under landslagsuppehållet, vilket betyder paus i Allsvenskan, och i den ångestdrypande bottenstriden är det alltjämt tajt.

Glädjande nyheter är att TV4 Sport sänder från Södertälje Fotbollsarena. Den startar vi 18:00; bevakad inför, under och efter matchen.

Mellan Syrianska, på trettonde- och således en av kvalplatserna neråt, och nästjumbon Frej är det endast tre pinnar, varpå vikten av matchen ökar markant. Handlar om att undvika några djupare dippar och få någon typ av regelbundenhet i poängskörden – annars riskerar man att fastna i bottenstridens kedjor när tabellen dras isär.

Någon smärre chock är det dock inte att Syrianska och Frej är just i det här tabellskiktet och härjar, utan snarare precis som väntat. Lagen håller inte bättre klass än såhär, det är uppenbart.

Plusspel på Frej

Frej, ja. Laget är ungt och talangfullt, men håller absolut ingen vidare Superettanklass – precis som tabellen antyder.

Dock kommer de från en fin prestation och välbehövlig seger när Falkenberg värjdes undan med 2-0 för exakt en vecka sedan, vilket kan ge en liten nytändning och boost för moralen efter nio vinstfria matcher efter varandra.

Undertecknad är lite inne på att de kan rida vidare på den där vågen – nåja, det återstår ju att se om det blir någon – mot ett nära på lika dåligt, skakat och formsvagt Syrianska på Södertälje Fotbollsarena. Underlagsfaktorn, att matchen spelas på plast, innebär också att hemma-/bortaplansfördelen till viss del suddas ut.

Syrianska har interna problem mellan visst supporterhåll och ledning, vilket bör kunna spegla av sig på spelarna. Lätt hänt att fokus blir missriktat. En faktor som förvisso inte ska överdrivas, men ändå är värd att nämna.

Spelschemat har inte varit det enklaste för Syrianska på sistone, men känslan är inte speciellt positiv då det funnits mer, mycket mer, att önska rent spelmässigt. Laget kommer nu från ett 1-1-kryss borta mot Norrby, vilket man inte kan vara helt tillfredsställda med. Än mindre då man tog ledningen tidigt i matchen.

God skrällchans råder, varpå vi spelar Frej med +0,75 mål (asian handicap) till 1,93 gånger degen hos Bethard. Det betyder att vi får halva insatsen tillbaka om de skulle förlora med uddamålet, att spelet sitter vid kryss eller bortavinst samt hel förlust om Syrianska plockar hem det med två mål eller fler.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Frej +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 17/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 26%
2: 19%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 49%