Speltips inför Syrianska – Norrby 8/8: Ångestdrypande bottenmöte

Spelbloggare Publicerat: 7 August 2017

Bottenstrid väntar i Superettan när Syrianska välkomnar Norrby till Södertälje Fotbollsarena i en väntat ångestdrypande historia. Vårt fokus hamnar på målen – och där tror vi inte på några större överraskningar…

Nummer 12 mot 13 i Superettan. Det är vad vi har här.

Med de nämnda positionerna är Syrianska precis ovanför strecket och Norrby under det, på kvalplatsen neråt i seriesystemet. De har båda skrapat ihop 18 pinnar på 17 matcher och står såklart med stor risk att trilla ur serien med ett sådant facit.

Men oväntat är det inte att varken Syrianska eller Norrby är där nere i bottenträsket och tampas. Det är två klubbar som tampas med stora ekonomiska och därmed organisatoriska bekymmer.

Formen pekar dock uppåt för båda parter. Syrianska vann med 3-2 borta över bottenkonkurrenten och nästjumbon Frej förra veckan medan Norrby faktiskt vann med de identiska siffrorna när allsvenskt jagande och tredjeplacerade Helsingborg kom på besök till Borås Arena.

Minus för Norrby är att Leonard Pllana, som är på lån från Dalkurd och, missar matchen efter att ha fått syna det röda kortet sent senast – en match som han också målade i.

Proppen ur!

Vårt fokus hamnar alltså på målen och några överraskningar tror vi inte på. Därför – målrikt?

Defensivt är både Syrianska och Frej fullkomligt ur balans just nu och man verkar knappast vilja förändra på sättet man spelar på. För Syrianska har det eskalerat oerhört på sistone, medan Norrby har erkända kvalitéer framåt och är mindre solida bakåt.

För att sätta det i siffror; Syrianska har fem raka matcher över 2,5 mål och hela fyra av dessa även över 3,5. Allt som allt; 24 baljor på dessa matcher! Galen statistik.

Även Norrby har fem raka över 2,5-målslinan – samt i tio av de 11 senaste matcherna – och de rena målfesterna bara radas upp. Senast vände man och vann sent mot ett toppjagande Helsingborg. Formen hittad?

Lagen kommer med all säkerhet jaga de tre poängen i en bottenmatch som denna och vi tänker att detta kommer öppna upp ytor åt båda håll.

Över 2,5 mål spelas till 1,60 gånger pengarna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 8/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: