Speltips inför Tjeckien U21 – Italien U21 21/6: De får förtroendet – på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 20 June 2017

Vinna eller försvinna. Sådan är situationen för Tjeckien i U21-EM och då ser vi en överhängande risk för att de blir svårt sårade när ett urstarkt Italien står på andra sidan planhalvan.

Tyskland – Tjeckien: 2-0
Danmark – Italien: 0-2

Grupp C:s premiärer bjuder inte på några överraskningar alls, utan två favoriter som vann med stabila siffror och totalt dominerade respektive match.

Nu måste Tjeckien vinna, punkt. Annars släcks slutspelshoppet och den avslutande matchen mot Danmark blir således betydelselös, med all säkerhet för deras egen del och sannolikt även danskarnas, då de är pressade att vinna över Tyskland timmarna efter den här matchen. Lättare sagt än gjort…

Men som vi vet brukar mästerskap alltid innehålla minst ett par större skrällar och på U21-nivån är det inte sällan ännu mer oförutsägbart; favoriter i fara, öppna och trevliga tillställningar.

Måste kliva på framåt – blir sårade?

Undertecknad var först inne på att klippa den italienska vinsten, men ännu större värde hittas i målöverspelen till deras favör.

Precis som vi nämnde inför premiären är Tjeckien fullt kapabla ur offensiv synpunkt, men desto sämre defensivt – och nu måste de framåt och jaga vinsten, vilket öppnar upp för ett Italien med fantastiska kvalitéer.

Liksom seniorerna har Italiens U21-upplaga stora kvalitéer i defensiven, men också när det ska ställas om; med ett rakt och effektivt anfallsspel. En motståndare som riskerar att bli lite fartblind i jakten på en seger borde kunna såras djupt.

Och tittar vi spelare för spelare är det förstås stor klasskillnad. Italien har en handfull spelare som inte bara spelar i riktigt bra klubbar, främst Serie A, utan också är ordinarie i dem. Hos Tjeckien är det mest inhemskt material och deras klubbfotboll är en bra bit under Italiens dito.

När – om – Italiens ledningsbalja kommer, då är den andra vara nära till hands när Tjeckien verkligen måste chansa genom att trycka upp positionerna.

Vi plockar Italien över 1,5 mål till fina 1,87 x insatsen hos 888sport. Hittar värde cirka 10 punkter neråt.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Italien över 1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, onsdag 21/6
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: