27 maj 2017 Toronto Columbus Crew

Speltips inför Toronto – Columbus Crew 27/5: Nattmatch från Eastern Conference

MLS:s Eastern Conference bjuder på en trevlig nattmatch, svensk tid, mellan Toronto och Columbus Crew på BMO Field. Vi har vänt ut och in på förutsättningarna och landar i en slutsats på målmarknaden.

Toronto, som blev trea i Eastern Conference förra året och sedermera nådde final i slutspelet, har MLS:s kanske främsta material och har verkligen visat framfötterna under seriestarten. 13 matcher spelade har resulterat i 7-5-1, alltså endast en förlust, och med det toppas serien. Fem pinnar underifrån jagar Chicago Fire, men då ska det nämnas att de har en match mindre spelad.

Gästerna ser för ärlighetens skull inte i närheten av lika starka ut, men har ändå steppat upp från det misslyckade fjolåret, där det med en plats som tredjejumbo blev respass redan innan slutspelet. Nu är man sexa och således på en av playoffplatserna med sex vinster, ett kryss och sex förluster i resultatraden.

Det är dock tajt i kampen om playoffbiljetterna och det handlar om att undvika de djupare dipparna. Förra veckans förlust mot New England, där 1-0 tappades till 1-2 på bortaplan kan ses som lite oroväckande.

Gästerna med stor respekt för Toronto

Här finns det en stark tro på mål från oddssättarnas sida – en tro som undertecknad inte lever med. Snarare finns det alla förutsättningar för en mer tillknäppt och således målsnål fajt på BMO Field.

Det har blivit en del mål i Columbus matcher på sistone, det ska nämnas, men samtidigt tror jag att de kommer visa stor respekt för Torontos kvalitéer denna nattmatch. På bortaplan har dessutom hälften av de åtta matcherna innehållit färre än tre mål.

Toronto kommer vilja sätta ton, förstås, och positionerna brukar pushas upp på hemmaplan – men frågan är om det målsnitt man haft på BMO Field kommer vara detsamma framåt i serien? Det är inte alls så säkert.

Det är lätt att förblindas av Torontos hemmastatistik på sistone och vi tror därför att marknaden överreagerat något på målmarknaden.

Så, vad blir spelet?

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – till fullt acceptabla 1,81x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:00, natten mot lördag 27/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 25%
2: 23%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 43%