Speltips inför Tottenham – Arsenal 30/4: Specialspel till 8,00 i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 28 April 2017

Det vankas Londonderby på White Hart Lane där titeljagande Tottenham står som värd och CL-jagande Arsenal som besökare. Vi har checkat av marknaderna och plockar ut ett specialspel värt 8,00 x insatsen.

”Spurs” ska ha en enorm eloge för sättet de satt press på Chelsea, som inte för alls lång tid sedan ansågs ha säkrat serietiteln, och även om det inte skulle räcka ända in i kaklet finns det mycket att vara stolta över och för Mauricio Pochettinos mannar står framtiden framför deras fötter – och den ser ljus ut.

Med fem matcher kvar för Tottenham, liksom Chelsea, skiljer fyra poäng dem åt. Det kan vända fort…

För Arsenal handlar det om att sätta plåster på ännu ett misslyckat år i Premier League. Klubben suktar efter stora titlar och har inte förmått att utmana i toppen nu heller. När ryker Arsené Wenger? De är bara femma nu, men en vinst här skulle faktiskt innebära att man sätter hård press på Manchesterklubbarna samt Liverpool i kampen om Champions League-platserna.

Och i slutet av maj väntar FA-cupfinal för Arsenal och där ställs de mot Chelsea – en cup de vunnit två av de tre senaste åren. Skulle sitta fint med en titel.

Ett plus för Tottenham är att Danny Rose, som inte spelat sedan januari månad, är aktuell för en plats i truppen, men det blir på höjd några minuters spel. Mindre bra är att Mousa Dembele, som fick kliva av skadad senast i 1-0-vinsten över Crystal Palace, riskerar att ställas åt sidan.

Gästerna får tillbaka ett par spelare i truppen, men med Mustafi och Koscielny osäkra så riskerar försvarslinjen att bli oroväckande tunn.

Sätter bollen – i egen kasse

Undertecknad brukar sällan reka eller spela olika typer av specialspel eftersom det är svårare att hitta edge på sådana marknader, men här lockar jag starkt av ett spel – till hela 8,00 x insatsen.

Frågan – blir det självmål eller ej?

I snitt blev det ett självmål per tionde match förra Premier League-säsongen och statistiken är hyfsat liknande nu. Där någonstans vi kommer landa. Enbart utifrån den statistiken är det långtifrån något värde i ja-spelet, men vi ska också påminnas om att det här inte är någon vanlig serielunksfajt.

Känslan är att det kan bli en rentav kaotisk historia, som dessa derbyn ofta blir. Nu måste Tottenham vinna och Arsenal likaså. Det kommer kastas in bollar, också beroende på resultatet på tavlan, i respektive straffområden och sannolikheten att många typer av tilltrasslade situationer upstår är stor.

Exempelvis; låt oss säga att det står oavgjort inför slutkvarten; full fläkt, fram och tillbaka, och vid varenda fast situation på offensiv planhalva – upp med mer eller mindre hela manskapet. Tilltrasslat, det var ordet.

Intressant statistik är självmål förkommit i två av de fyra senaste inbördes mötena mellan Tottenham och Arsenal. Som nämnt; det är inte vilken match som helst…

Självmål – ja spelas till 8,00 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Självmål – ja
Odds: 8,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 30/4
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: