Speltips inför Tottenham – Liverpool 22/10: Mardrömssviten bryts

Spelbloggare Publicerat: 22 October 2017

Tottenham har inte vunnit över Liverpool sedan 2012. Är det på tiden att den sviten blir bruten när de står för värdskapet på Wembley Stadium i ett kryddstarkt topp- och rivalmöte?

Det är lätt hänt att bli bortskämd med supermatcherna som avverkar varandra med kort mellanrum i de europeiska finrummen – och här kunde vi knappast önska oss ett bättre avslut på Premier League-veckan. Tottenham mot Liverpool…

För Liverpool är varenda match en måstematch för närvarande. Alla dessa hinder de fallit över, oftast i form av kryss, har fått dem en bra bit på efterkälken redan nu i Premier League-toppen.

Ståendes på – speltipset är skrivet och publicerat före lördagens matcher – åttondeplatsen har de exempelvis fyra pinnar som skiljer dem från just Tottenham på tredjeplatsen. Glappet till serieledande Manchester City är dessutom bra mycket värre – nio pinnar.

Desperation, så kan vi summera Liverpools status kort inför matchen.

”Spurs” kan stoltsera med en desto massivare pott, bättre och inte minst stabilare prestationer. Om de ska kunna bli en del av den där titelstriden, som klubbarna från Manchester, City och United, är i framkant av, är det dock oerhört viktigt att matcher av denna kaliber vinns – och avståndet är redan relativt stort, när åtta matcher spelats.

Frågetecknen finns det gott av för Tottenhams räkning inför matchen. Ben Davies, Victor Wanyama, Mousa Dembélé och Georges-Kévin Nkoudou är alla tveksamma för spel. Liverpools skadelista ser ut att vara intakt från veckan, vilket betyder att inte minst Sadio Mané missar matchen.

Tio matcher sedan – nu vinner Tottenham

2012. Tio matcher sedan. Om det finns en faktor som talar emot Tottenham är det hur svårt de haft det för Liverpool de senaste åren. Alltså – inte en enda inbördes vinst på tio matcher, sedan fem år tillbaka. Tre av dessa har slutat med utfallet oavgjort, resterande sju i vinster för Liverpool.

Givetvis kan inte det ses som tillfälligheter, en slump, att Liverpool haft så stor fördel. Kanske passar Tottenham deras spel, helt enkelt?

Vi ser ändå att Tottenham ska ha en bra chans att bryta denna svit och såklart ska räknas som favoriter inför matchen, rätt klara sådana. Så pass att värde hittas i spelen på dem.

Bortsett från den ovanstående faktorn, talar det mesta för Tottenham. De har haft en klart bättre stabilitet i deras spel under året och välförtjänt är en bit före Liverpool i tabellen. 7-3-0 står formraden i och ett av dessa kryss kom i veckans bortamatch mot Real Madrid i Champions League – en lika bra prestation, som resultatet.

Liverpool ser verkligen inte ut som något topplag och deras akilleshäl är den här defensiven, som är allt annat än av toppmaterial i Premier League. Den har satt stopp för dem vid upprepande tillfällen och när de ställs mot spelare som Christian Eriksen och Harry Kane förutspår vi problem i astronomisk storlek.

När Liverpool spelade skjortan av Maribor, från Slovenien, i veckans CL var det deras blott andra vinst på nio matcher.

Raka ettan plockas till 2,25 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner, rak etta
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus!)
Spelstopp: 17:00, söndag 22/10
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: