21 augusti 2018 Stoke Wigan speltips Championship

Speltips inför Tottenham – Stoke 26/2: Bud på skräll

Toppen står mot mitten när Tottenham tar emot ett kapabelt Stoke City på White Hart Lane och efter att ha bollat fram och tillbaka, landar vi i en slutsats värd dubbelt betalt. Bud på skräll?

Framförallt handlar det om striden om Champions League-platserna i Premier League-toppen och en av dessa innehar Tottenham, trea i tabellen, just nu. Det är dock ett oerhört tajt skikt, plats 2-6, och till Manchester United på den sista av de platserna är avståndet på så lite som två pinnar.

Titeln, då – är den körd? Det kanske vore att ta i, men det skulle ändå mycket till för att Chelsea ska förlora deras status som herre på täppan till när spelåret summeras. Glappet från dem till tvåan Manchester City är på åtta poäng, och till jagande Tottenham tio.

Stoke höjdes, från flera håll och kanter, däribland av undertecknad, upp som en potentiell utmanare om Europaplatserna inför spelåret och den truppen de har, borde faktiskt kunna vara där uppe och nosa.

De lyckades dock bara skrapa ihop tre pinnar på de inledande sju matcherna och då är det svårt att nå de bättre platserna i tabellen. Huvudet har dock fåtts upp på den övre tabellhalvan, plats nio. Positivt om man kan stanna där.

Danny Rose och Erik Lamela saknas fortfarande för ”Spurs”. Stoke stärks av att Xherdan Shaqiri väntas ta plats i startelvan efter ett kortare skadeuppehåll.

Stoke är underskattade

Får lite skrällkänsla här. Topp sex-klubbarna har tenderat att svika en del på sistone och överskattas inte sällan.

Det är med bitter smak i munnarna som Tottenham och dess spelare kommer till White Hart Lane. De misslyckades med att avancera vidare i veckans Europa League efter 2-2 hemma mot Gent, vilket följde upp en 0-1-förlust i det första mötet.

Spelarna har bara fått tre dagar på sig att återhämta sig – både fysiskt och psykiskt. Formen är det sisådär med och man har inte alls varit lika solida som man brukar på sistone, sviker både offensivt och defensivt. Undantaget är 3-0-vinsten över Fulham i FA-cupen.

På besök kommer ett kapabelt Stoke. De må haft en hel del bekymmer topplagen och förlorat med större siffror vid flera tillfällen, men det finns mycket mer att hämta och nu är formen fin; 2-2-1 i resultatraden de senaste fem matcherna. Förra veckan skrevs vinstsiffrorna 1-0 när Crystal Palace kom på besök.

Mycket positivt att Xherdan Shaqiri ser ut att komma tillbaka för Stoke också.

Tror det här blir tajt…

Stoke +1,25 mål (asian handicap) spelas till 1,96x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Stoke +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 26/2
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 20%
2: 12%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 44%