Speltips inför Tottenham – Watford 8/4: Urstarkt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 6 April 2017

Det sista återstående hotet för Chelsea om serietiteln är Tottenham och för deras del är det bara treor som räknas framöver. Löser de en sådan när de ställs mot tiondeplacerade Watford inför hemmapubliken på White Hart Lane?

Ännu ska vi inte räkna in Chelsea som PL-mästare 2016/17. ”Spurs” har steppat upp flera nivåer och faktiskt åtminstone satt press på serieledarna. Sex raka vinster, varav fem i serien, är inte statistik som man kan vifta undan hur som helst.

Gäller dock att hålla standarden uppe, mer eller mindre gå helt rent under slutspurten, och att Chelsea tappar rejält. Endast åtta matcher återstår och hela sju poäng skiljer dem åt. Mja, det ska mycket till – men hoppet lever…

Watford är på så död mark man kan hamna och står inför lördagens matcher på tiondeplatsen, alltså precis i mitten av tabellen. Huruvida det blir problem med motivationen eller ej återstår att se, men hittills har ingenting tytt på det och då har situationen varit såhär sedan en bra tid tillbaka. Formen ser hyfsad ut; två raka vinster, båda på hemmaplan – över Sunderland och West Bromwich.

Det råder enorma skadeproblem – för båda parter. Förutom ett par deklarerade avbräck, har ”Spurs” frågetecken för bland andra Hugo Lloris, Dany Rose och skytteligatvåan Harry Kane. Gästernas Sebastian Prödl och Younes Kaboul, för att nämna två, är skadade medan Miguel Britos är avstängd.

14/15 senaste hemmamatcherna vunna

För att återkoppla till dessa frånvarosituationer, är problemen klart större för Watford, även om det är stora namn som riskerar att missa matchen. Det finns nämligen en helt annan bredd hos dem och eftersom Watfords avbräck är centrerade defensivt blir man extra sårbara.

Trots allt, tre fjärdedelar av backlinjen saknas. Det ordinarie mittbacksparet.

Och det är ett fasansfullt formstarkt Tottenham som står för motståndet. Sex raka vinster, flera klara sådana, och moralen är säkerligen stärkt efter att ha vänt 0-1 till en 3-1-seger borta mot Swansea mellan den 88:e och 94:e matchminuten.

Inte minst är det dock på hemmaplan som ”Spurs” visat framfötterna. 14 vinster, ett kryss och noll förluster på de senaste matcherna.

Watford ska ha beröm för deras två raka vinster, men här höjs nivån flera snäpp och då får de det svårt att räcka till.

Tottenham -1,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid tvåmålsvinst, hel vid större än så – synas med glädje till de 2,02 gånger pengarna som Bet365 dukar ut.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Tottenham -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 8/4
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: