20 juli 2017 Trakai Norrköping

Speltips inför Trakai – IFK Norrköping 20/7: Usel form – vinner ändå?

När Trakai reducerade mot IFK Norrköping på Östgötaporten i det inledande EL-kvalmötet dem två emellan skakades också dubbelmötet till liv. Nu är det ombytta roller. Vilket lag blir det som får fira efter slutsignalen i Litauen?

Matchen dominerades, men 2-0 blev ändå till 2-1 för IFK Norrköping när blåbärsklubben Trakai kom på besök till Östgötaporten och därmed lever det här dubbelmötet vidare. Och bortamatcher ute på främmande mark i Europa blir inte sällan tuffa historier – fråga bara Malmö FF…

Historien om Trakai är lika fantastiskt imponerande. Klubben skapades för så kort tid som 12 år sedan och har snabbt klättrat uppåt i seriesystemet. Nu har två silvermedaljer hämtats in på de två senaste åren och just samma plats parkeras på för närvarande.

IFK Norrköping kämpar hårt med formen just nu; svajade i det inledande mötet här mot Trakai och har efter uppehållet förlorat alla tre allsvenska matcher – mot Örebro, Elfsborg och senast toppkonkurrenten AIK. Ur form – betyder det att de är en favorit i fara?

Positiva besked är i alla fall att IFK inte har några nya skador eller avbräck att ta hänsyn till matchen och därför kan ställa ut den bästa möjliga startelvan.

IFK visade att de är klasserna bättre

Resultatet, en uddamålsvinst, till trots – IFK visade direkt att de är den klart bättre parten av dessa två. Matchen dominerades och vinstsiffrorna borde ha blivit större, klart större. Ineffektiviteten var enorm.

Och en bortamatch i Litauen, med allt vad det innebär, kan förstås vara lite småtuff – men detta borde Norrköping lösa utan större bekymmer.

Dessutom minskar kryssrisken rejält i och med att Trakai, om det står oavgjort en bit in i matchen, måste pressa på. Vid ett sådant scenario, när ytorna ökar, borde IFK kunna sätta spiken i kistan.

Gillar vad vi får betalt för spelen på bortalaget…

Den raka tvåan spelas till 1,91x hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping vinner, rak tvåa
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 20/7
TV:  Visas inte på TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 25%
X: 27%
2: 52%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%