Speltips inför Trelleborg – Degerfors 10/8: Chans till revansch

Spelbloggare Publicerat: 9 August 2017

Vi tar picket och packet till Vångavallen, där det bjuds på fotboll mellan Trelleborg och Degerfors i Superettan under torsdagskvällen. Oddsen och matchen har analyserats och slutsatsen som landas i är att – vi har en favorit i fara.

Toppen jagas och varenda liten pinne är av största möjliga betydelse om det ens ska vara på tal om potentiell allsvensk fotboll närmare slutet av spelåret. Topp två är i praktiken omöjligt att nå, men i kampen om tredje- och kvalplatsen har en lucka öppnats upp och konkurrensen tätnat enormt.

Trelleborg är i skrivandets stund tabellsexa – observera att speltipset är skrivet före onsdagens matcher – och Degerfors på platsen bakom. Glappet dem emellan är på en poäng och upp till tredjeplatsen och Öster, som spelat en match mer, har man fem respektive sex. Till fyran Helsingborg, som spelat ett lika antal matcher, 17 stycken, en mindre.

Jo, snacka om att det är tajt där uppe, bakom toppduon bestående av Brommapojkarna och Dalkurd. Därför vore det förödande att tappa i en match som denna, med risken att hamna en bra bit på efterkälken. En mängd så kallade – sexpoängsmatcher.

Jämna lag – öppet!

Det är lite svårt att förstå varför Trelleborg ska presenteras med ett såhär stort favoritskap, även om de i egenskap av hemmalag ska vara just det – favoriter. Mer rättvisande om man kastat över runt 15-20 punkter från tvåan och krysset till ettan på 1X2-marknaden?

TFF må vara fantastiskt hemmastarka – bara förlorat en match på Vångavallen under året samt vunnit fyra av de fem senaste – men de möter ett kompetent motstånd, som även de trivs bäst på naturgräs, vilket tonar ut hemma-/bortafaktorn något.

Skillnaden i tabellen är, som nämnt, på så lite som en pinne mellan parterna. Svåra att skilja åt.

Även om man inte behöver skämmas över att förlora mot serieledande och dominanta Brommapojkarna, så kan vi anta att det är med visst stukat självförtroende som Trelleborg kommer till spel efter 0-3-förlusten senast. Detta medan Degerfors stod för en av deras bästa matcher för säsongen och vann med de exakt omvända siffrorna när Örgryte stod för motståndet förra veckan.

När lagen möttes på Stora Valla för runt tre veckor sedan, tappade Degerfors 2-0 till 2-3. Lärt sig läxan nu? Revansch, säger jag!

Degerfors +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de förlorar med uddamålet – testas till oddset 1,87, vilket presenteras av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Degerfors +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 10/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: