19 november 2017 EttKryssTvå Speltips

Speltips inför Trelleborg – Gefle 19/6: Misären fortsätter

Misären bara fortsätter för Gefle i Superettan och vad talar egentligen för att saker och ting ska vända? Kommande uppgift är Trelleborg borta och då tror vi att de får det tufft – på nytt.

Inte ens tränarbytet till Poya Asbaghi har lyckats få Gefle på rätt köl och klubben cementeras alltmer fast i botten av tabellen; nu på jumboplatsen med det hemska facit om fem pinnar på 12 matcher. Upp till säker mark saknas hela tio pinnar. Inte ens halva serien är spelad, men situationen blir bara alltmer mörk för klubben.

Nu saknar Gefle Ljungberg, Hjelte och Gussman medan Lohikangas, som varit sjuk, står som osäker. Hemmalaget kommer till spel utan Kristian Haynes, som synade sitt tredje gula för säsongen senast.

Mindre av ett fiasko blir det heller inte när man var topptippade i årets Superettan, som en av de främsta kandidaterna för allsvenskt spel direkt efter degraderingen i seriesystemet.

Mittenskiktet av tabellen är närmast löjligt tajt och från Trelleborg, nummer sju i tabellen, till Gais på kvalplatsen mot Division 1 skiljer endast två poäng. Även de närmsta konkurrenterna ovanför är inom räckhåll, men TFF inte bör ha tillräckligt med kvalitet för att på allvar ta position i toppstriden.

Åtta blir nio raka?

Någon gång tänker man att det borde vända för Gefle, men vad talar egentligen för det? Av prestationerna och de inledande 12 matcherna att döma är de inte mycket bättre än vad tabellen avslöjar.

Nu – åtta raka förluster, varav fem av dessa med minst två baljors marginal. Vad som oroar extra mycket är att man inte förmår att hitta rätt offensivt, vilket varit den del i spelet som faktiskt fungerat tidigare, medan defensiven genomgående varit under all kritik. Nästan 200 minuter spelade utan mål framåt just nu.

TFF är i hyfsad form och hemma på Vångavallens naturgräs är de erkänt starka – och har varit så även över tid. 3-2-0 står resultatraden i under denna upplaga av Superettan. Förra året blev det bara tre förluster på 15 hemmamatcher.

1,65 x insatsen för den raka ettan, det köper jag utan att blinka. Bethard är platsen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Trelleborg vinner, rak etta
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 19/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 61%
X: 23%
2: 17%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 46%