29 augusti 2017 Trelleborg Helsingborg

Speltips inför Trelleborg – Helsingborg 29/8: Skållhett Skånederby

Det vankas ett skållhet topp- och derbymöte i Superettan, när fyran och femman i form av Trelleborg och Helsingborg drabbar samman på Vångavallen. Vi ställer oss frågan; vem vinner?

Mycket bättre än såhär blir det väl knappast? Ett uppsnackat och extremt betydelsefullt derby väntar i vad som är en av årets matcher i Superettan. Svensk fotboll när den är som bäst!

– Härligt med derby. Vi längtar efter att få spela matchen, berättar HIF-tränaren Per-Ola Ljung på klubbens hemsida inför matchen.

Nummer fyra mot fem i tabellen. De slåss, tillsammans med i första hand Falkenberg och Öster, om den åtråvärda tredjeplatsen, som leder till kval mot Allsvenskan. Toppduon bestående av Brommapojkarna och Dalkurd har spurtat ifrån alldeles för snabbt och ska inte kunna rås på.

Om TFF skulle vinna den här bataljen, då tar de över tredjeplatsen från nämnda Falkenberg medan Helsingborg vid händelse av tre pinnar skulle kliva upp på samma antal pinnar som dem.

Båda parter kommer från vinster i Svenska Cupen, som innebär att de är redo för nästa års gruppspel. Trelleborg värjde undan Assyriska och Helsingborg Oskarshamn AIK.

Gällande läget i trupperna finns inte mycket nytt av värde att berätta, förutom att Mikael Dahlberg är tillbaka i Helsingborgs trupp och därmed stärker upp en offensiv som inte förmått att leverera på sistone.

Bra etta

Trelleborg har smugit uppåt i tabellen och är plötsligt en av de hetaste kandidaterna för allsvenskt spel. Och visst känns de bra mycket hetare än antagonisten Helsingborg? Tror kort och enkelt på dem inför matchen.

I Superettan har TFF vunnit tre raka matcher samt 6/7 senaste och då kom den enda förlusten kommit mot serieledande och suveräna Brommapojkarna. Dessutom har man under den här perioden slagit samma motståndare.

Nyckeln? En skållhet offensiv! Som de levererar. Salif Camara-Jönsson är en av de som presterat allra bäst. 14 baljor på 18 matcher har det blivit från hans sida. Alltid ett hot.

Undertecknad har vid upprepande tillfällen höjt upp Helsingborg som överskattade, till och med rejält. De vann – utan att imponera – med 1-0 över Gais senast efter ett sent mål, när man spelat mer eller mindre hela matchen med en man mer på planen. Innan dess? En pinne på tre matcher, vilka alla var mot bottenlag i serien.

Form och klass talar för Trelleborg och den raka ettan är spelvärd till de 2,40 gånger pengarna som presenteras av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Trelleborg vinner, rak etta
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 29/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 27%
2: 31%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 49%