Speltips inför Trelleborg – Jönköping Södra 15/11: Allsvensk plats på spel – fel favorit

Spelbloggare Publicerat: 14 November 2017

Hemma- och bortafaktorn är av största betydelse när det står kval mellan Allsvenskan och Superettan på menyn. Göra upp om den åtråvärda platsen ska Trelleborg och Jönköping Södra.

Tredjejumbon i Allsvenskan mot trean i Superettan. Det är vad som väntar i detta dubbelmöte, som är så fruktansvärt mycket värt. Kanske årets mest betydelsefulla matcher i den svenska elitfotbollen?

Jönköping Södra vaknade för sent och trots blott en förlust på de åtta sista matcherna, hamnade de på den här kvalplatsen – strax bakom GIF Sundsvall och Kalmar FF, som man hade en respektive två pinnar upp till. En vinst i den avslutande matchen mot Östersund, vilken slutade 0-0, hade betytt att de vore säkra.

Det är i alla fall vältajmat som formen hittats, nu när den allsvenska platsen står på spel.

Men även Trelleborg hade en fantastisk sommar och höst och vore det inte för en lite halvdan seriestart skulle en direktplats kunnat plockas. Länge sågs TFF inte ens ut som ett hot i toppskiktet av tabellen, men sakta men säkert skördade de mark. Lite sämre blev det emellertid framåt slutet – ändå bara en förlust på de 13 sista seriebataljerna.

TFF ska gälla som favoriter på hemmaplan

Givetvis är skillnaden stor mellan Allsvenskan och Superettan. Det ska vi inte sopa under mattan.

Men ska J-Södra vara favoriter i ett inledande bortamöte? Det menar i alla fall inte jag. Dels är Trelleborg en helgjuten utmanare, som visat prov på stora kvalitéer under spelåret, och framförallt på hemmaplan. Det blev så lite som en enda förlust på klassiska Vångavallen, nio vunna och fem oavgjorda.

Och J-Södra, de vann enbart en av 15 bortamatcher i Allsvenskan, 1-7-7 i resultatraden. De lyckades med andra ord inte ens spela in treorna på resande fot när de var som bäst och det är lite av ett orostecken.

Inför matchen bör J-Södra vara fullt nöjda med ett oavgjort utfall. Tror de blir lite mer försvarsinriktade och inte förmår att vinna här, för att sedan kliva på framåt i hemmamötet.

Trelleborg att vinna spelas med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort i matchen. Oddset är 2,03 och det presenteras av Betsson. Risk för att det justeras ner till närmare avspark?

  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Trelleborg draw no bet
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kronor riskfritt spel!)
Spelstopp: 18:00, onsdag 15/11
TV:  cmorefotboll logo tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: