30 juni 2017 Tyskland Spanien

Speltips inför Tyskland – Spanien 30/6: Finaldags i U21-EM!

U21-EM-finalen är här! De medverkande, i kampen om den åtråvärda titeln, är Tyskland och Spanien. Det blir knappast någon ”walk in the park”, men vår känsla är att vi har en favorit att lita på här.

Dessa två finalister är faktiskt de två senaste världsmästerskapsvinnarna på seniornivå, Tyskland 2014 och Spanien 2010. Det här mästerskapet är ett facit på att de båda håller på att befästa deras positioner som bland de ledande i världen och att landslagsfotbollen står inför en ljus framtid till mötes. Klasspelare produceras – en efter en!

Från start, fyra matcher, är Spanien fortfarande helt rena i deras facit. Vinst efter vinst, alla under ordinarie tid, och i semifinalen plockades ett kapabelt Italien ner med 3-1 efter en fantastisk andra halvlek samt ett hattrick från Atlético Madrids mittfältsstjärna Saúl.

Tysklands väg hit har varit desto mer krokig. Det blev ”bara” en andraplats i gruppspelet efter att den avslutande matchen mot Italien förlorats och semifinalen mot England var en rafflande historia. 2-2 stod på tavlan efter såväl 90 som 120 spelade minuter, för att tyskarna – i klassisk stil – sedan vann straffläggningen.

Spanien fortsätter briljera

Bristerna hos Tyskland är klart mer uppenbara och stora än hos Spanien. Tycker det är hyfsat stor skillnad på materialen, trots att även Tyskland tillhör den absoluta världstoppen. Förtroendet lämnar vi därför i spanjorernas händer och håller tummarna inför har potential att bli en fantastisk final.

Tyskland hade mest boll och skapade mest mot England, men visade prov på ett svajigt försvarsspel och lite likadant var det i 0-1-förlusten mot Italien. De två senaste matcherna; långtifrån några perfekta prestationer.

Den spanska fotbollen står en oerhört ljus framtid till mötes. Materialet i denna U21-trupp är till stora delar redan nu världsklass. Det är exempelvis bara att titta på förra matchens hattrickskytt Saúl, som alltså är ordinarie och framträdande i Atlético Madrid.

Det har blivit fyra vinster av fyra möjliga för Spanien – alla under ordinarie tid – och undertecknad tror att de löser denna mästerskapstitel redan under de ordinarie 90 minuterna.

Den raka tvåan synas till 1,91x hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Spanien vinner, rak tvåa
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 30/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 22%
X: 27%
2: 52%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%