Speltips inför Ukraina – Turkiet 2/9: 1X2-tecknet hämtas

Spelbloggare Publicerat: 1 September 2017

Grupp I är ett riktigt getingbo i det europeiska VM-kvalet och en av de kommande nyckelmatcherna spelas mellan Ukraina och Turkiet. Vi ställer oss frågan; vem vinner?

Ett getingbo, var det, ja.

1. Kroatien, 6: 4-1-1, 13p, +9 mål
2. Island, 6: 4-1-1, 13p, +3 mål
3. Turkiet, 6: 3-2-1, 11p, +5 mål
4. Ukraina, 6: 3-2-1, 11p, +4 mål

Bottenduon bestående av Finland och Kosovo delar på varsin pinne, vilken de dessutom plockat av varandra. Det handlar uteslutande om toppkvartetten om första- respektive andraplatsen.

Stora, stora favoriter är förstås Kroatien, men efter att ha fallit i bortamatchen Island i den senaste matchen har dörrarna öppnats upp totalt. Ändå – visst ska de plocka förstaplatsen?

Det är helt och hållet öppet och om vi tittar till Island, Turkiet och Ukraina – tre nationer som alla har potential att slå varandra, även om undertecknad menar att de sistnämnda bör stå starkast.

Gästerna ikväll kommer från en annan bortamatch, vilken utspelades för snart tre månader sedan, och då vann de med 4-1 när Kosovo besöktes. Ukraina hade större problem med Finland, också på bortaplan, men kunde till slut vinna med uddamålet. Av prestationen, mer att önska.

Trots att Turkiet ändå är i en hyfsat lovande position och sits, har de plockat in en ny förbundskapten i form av rumänen Mircea Lucescu, 72, som kommer in med enorm rutin.

Hemmaplansfördelen den stora skillnaden

Tränarbyten kan ofta betyda en omedelbar, positiv effekt och det är en mycket kompetent tränare som Turkiet därtill hämtat in, men vi ser fortfarande att det mesta talar för Ukraina denna afton och placerar våra polletter med den insikten.

Till att börja med värderar jag Ukrainas trupp som vassare än Turkiets, och för den delen också Islands. De är dock lite smått pressade att vinna den här matchen eftersom Island är på två pinnars försprång och att den återstående matchen mot dem spelas på resande fot.

Har vi oavgjort en bit in i andra halvlek, då kan vi räkna med ett värdskap som flyttar upp i banan, vilket i sin tur minskar kryssrisken.

Ukraina har därutöver visat upp en stor hemmastyrka i kvalen. I de åtta senaste hemmamatcherna i VM-kvalsammanhang, de två senaste upplagorna, står resultatraden i 6-2-0. Ena krysset kom mot England och det andra mot Island i en match där man var förtjänta av mer och bland annat sumpade en straffspark i slutminuterna.

Ettan är mycket spelvärd när Bethard ställer ut 2,30 x insatsen för den. Synas med glädje!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Ukraina vinner, rak etta
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 2/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: