Speltips inför Uruguay – Venezuela 8/6: Tidig avspark i första semifinalen

Spelbloggare Publicerat: 6 June 2017

Torsdagens tidiga semifinal, med avspark redan 10:00 svensk tid, i U20-VM bjuder Uruguay och Venezuela på – och vi på Spelbloggare tar ställning; var hamnar finalbiljetten?

Daejeon World Cup Stadium är platsen och det är två landslag vars resa hit varit ömsom imponerande och ömsom krokig. Vinnaren här ställs mot antingen Italien eller England, vilka möts vid 13:00, och oddssättarna har det svårt att skilja dem åt.

Gällande Venezuela är det framförallt deras defensiv som stuckit ut; med otroligt hårt och gediget arbete. Detta har lett till hållna nollor i alla matcher, fem stycken till antalet, under ordinarie tid. I semifinalen mot USA släpptes mål in i förlängningen, men framåt blev det två och avancemanget således säkrat.

Även i åttondelsfinalen, mot Japan, krävdes förlängning för att kora en vinnare. 0-0 stod det efter 90 spelade minuter och 1-0 efter 120 dito. Frågan är; borde inte dessa extraminuter ta ut sin rätt och tära på fysiken hos spelarna?

Även Uruguay har varit extremt solida i mästerskapet och nollan var helt intakt i de inledande fyra matcherna. Kvartsfinalen mot Portugal var desto mer öppen; 2-2 efter såväl ordinarie tid som förlängningen. En nagelbitare till straffläggning krävdes för att kora en vinnare – och det blev alltså Uruguay.

Är klassen bättre

Här handlar det för vår del om att plocka ut en vinnare – en tuff uppgift så starka lag vi har att göra med här. De har verkligen visat upp framfötterna och båda är förtjänta av att spela final, kan man känna såhär på förhand.

Men då får vi rycka efter de små halmstråna. Vad skiljer lagen åt? Av det som finns på pappret samt vad lagen visat i deras matcher, värderar jag Uruguay som den snäppet bättre parten. Tillräckligt för att motivera ett spel på dem, när de också av oddssättarna ses som favoriter? Ja!

En annan faktor som kan spela in är att Venezuelaspelarna spelat två raka 120-minutersmatcher och det måste förstås ta på benen. Svårt att hålla nivån uppe närmare slutet av matchen och i en eventuell förlängning?

Uruguay att avancera vidare spelas till 1,90 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Uruguay avancerar vidare
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 10:00, torsdag 8/6
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: