Speltips inför Valencia – Sevilla 16/4: Underhållning på hög nivå

Spelbloggare Publicerat: 13 April 2017

Svårtolkade, mittenplacerade och formstarka Valencia tar emot tabellfyra Sevilla på Mestalla i vad vi tror kan bli en mycket underhållande fotbollsmatch. Målpartaj?

Valencia, som faktiskt haft Primera División-kontraktet i fara under spelåret, bara blundar och kör; exakt vad som helst kan hända när de är ena halvan av en match. När de är som bäst; ser ut som ett topplag. När de är som sämst; som ett bottendito.

Nu har tabelltolvan dock visat framfötterna under april månad, där det redan spelats tre matcher. Detta har även landat i tre vinster, men då kunde spelschemat ha varit bra mycket tuffare; Deportivo La Coruna och Celta Vigo hemma samt Granada borta.

Sevilla har varit inne i en dipp som fick sitt startskott i början av mars, vilken toppades med uttåg ur Champions League. Sex vinstfria matcher hade radats upp, tre förluster och tre kryss, innan Deportivo besegrades med fyra mål mot två på Ramón Sánchez Pizjuán förra veckan.

Rodrigo Moreno är out för Valencia och José Gayá ska testas närmare avspark. Gästernas skadelista pryds av Trémoulinas, Michael Krohn-Dehli, Adil Rami och Samir Nasri. Matías Kranevitter avstängd.

Målpartaj att vänta?

Blunda och kör, det är lite enligt den jargongen som Valencia kör efter just nu. Utdelning har de fått, men vi vet om att försvarsspelet tenderar att svaja till. Finns luckor att fylla och sätt för Sevilla att utnyttja detta.

Nu är situationen som sådan att Valencia bara spelar för enskilda platser uppåt och neråt i tabellen – och då tenderar de att ha en ännu lite mer offensiv approach. Fyra matcher i följd har passerat 2,5-målslinan och tre av dessa även 3,5-linan.

För Sevilla finns det inte på kartan att backa hemåt och bevaka resultat. Hotet underifrån existerar knappast och det verkar med andra ord bli minst en fjärdeplats, men siktet är förstås på att kliva upp i topp tre, för att slippa kvala till Champions League kommande säsong. Glappet upp till Atlético Madrid är på ynka pinnen, så nu är det bara att hålla farten uppe.

Både offensivt och defensivt har Sevilla visat upp stora brister på sistone, men mest oroväckande är det senare nämnda. En hel del mål som släppts in och man bjöd in Deportivo på ett onödigt vis i 4-2-segern förra veckan. Framåt, dock – enorm leverans!

Två lag som jagar trean. Det här har potential att bli riktigt underhållande.

Summa summarum; över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre mål – spelas till 1,98x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:15, söndag 16/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: