18 september 2017 Helsingborg Varberg

Speltips inför Värnamo – Helsingborg 26/6: Stora växlar från spelbolagen

Med dubbla, hårda käftsmällar hoppas Helsingborg kunna hitta tillbaka på rätt spår när Värnamo får besök på Finnvedsvallen. Lyckas de?

Inte en enda förlust på de 11 inledande matcherna i Superettan – nu har de två raka storförluster, mot toppkonkurrenterna Brommapojkarna och Dalkurd. Har Helsingborg tagits ner på jorden? Var det bara ett klassiskt nykomlingsryck eller hör de hemma i toppstriden? Det kan endast tiden utvisa och det ska bli oerhört intressant att titta närmare på laget framöver.

Förlusterna kom båda med förnedrande siffror; 0-4 hemma mot Brommapojkarna och 0-5 borta mot Dalkurd. Var total klasskillnad i matcherna.

Värnamo är av klassiskt mittenmaterial i Superettanmått och för deras del har resultaten prickat in periodvis och andra perioder har det faktiskt sett riktigt illa ut. De hittas i det tajta mittenskiktet av serien med 17 poäng på kontot när 13 matcher är avverkade och det är väl på ett ungefär vad som kunnat väntas av klubben.

De senaste veckorna har varit en av de bättre delarna av den första delen av spelåret. Förra veckans 1-1-kryss mot Falkenberg följde upp två raka segrar. Innan dess, då? En pinne på sex matcher. Upp och ner, som nämnt.

Får tillbaka kapten Larsson

Formfaktorn talar såklart för Värnamo denna afton. I min bok är det dock missvisande att oddsen droppat så mycket på dem, av den enkla anledningen att Helsingborg är ett bättre fotbollslag. Ibland är det inte mycket svårare än så.

Nu har HIF stått för två djupa bottennapp – och det slog fast det jag varit inne på förut; att Brommapojkarna och Dalkurd håller en helt annan nivå kontra resten av serien. Dominanta, i synnerhet BP.

Men toppstriden hör de ändå hemma i Helsingborg och tredjeplatsen innehas fortfarande. Spelare för spelare är de snäppet bättre än Värnamo, det är närmast obestridbara fakta. Även om det nu inte skulle bli allsvenskt spel – en plats i topp fem? Känns rätt öppet om kvalplatsen.

Alexander Achinioti-Jönsson blev utvisad för Helsingborg senast och saknas, men det vägs upp – och mer än så – av att lagkaptenen tillika mittbacksklippan Peter Larsson kommer tillbaka efter fem veckors skadeuppehåll. Perfekt tillskott, så ihålig som defensiven varit.

Ser Helsingborgs poängmöjligheter som stora – och spelar dem med +0,25 mål (asian handicap) till 1,92x hos Bethard. Då får vi halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Helsingborg +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 26/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 27%
2: 30%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 48%