Speltips inför Vasalund – Västerås SK 7/6: Cupfotboll på menyn

Spelbloggare Publicerat: 6 June 2017

I den första rundan av Svenska Cupen ställs Division 1 Norra-konkurrenterna Vasalund och Västerås mot varandra på Skytteholms IP i Solna, varifrån vi plockar ut ett 1X2-tecken.

Tre cupfajter står på onsdagsmenyn och det här känns, utan tvekan, som den hetaste av dem – mellan två parter som mycket väl kan studsa upp från Division 1 Norra och spela i elitfotboll kommande år.

Gästerna, Västerås, är de med bäst utgångsposition när serien är åtta omgångar gammal. De står på andraplatsen, vilken innebär kval, bakom dominanta Brage och tätt före flera jagande konkurrenter.

– Jag håller serien som viktigare. Sen lever jag mitt liv med att vilja vinna varje match, säger VSK-tränaren Johan Mjällby till klubbens officiella hemsida inför matchen.

Vasalund har som mål att vara uppe och tampas om uppflyttningsbiljetterna, men varit alldeles för ojämna under seriestarten och hamnat en bit på efterkälken. Från den sjätteplats som parkeras på, har de sex pinnar upp till just Västerås och man kommer från en blytung 0-3-förlust mot Akropolis.

Ovisst – skrällbud?

Som Västerås tränare deklarerat – fokus är på seriespelet och här kommer det roteras friskt. Av extra stor betydelse blir det då det finns skadekänningar på vissa spelare samt att ett par kommer tillbaka i dugligt skick.

Nu kan även Vasalund städa om lite i startelvan, men det är ingenting som slagits fast och det är lite förvånande att de presenteras som hyfsat kraftiga underdogs, vissa skadebekymmer till trots. En fördel, däremot; en dags extravila.

Egentligen är det inte överdrivet mycket som skiljer de här lagen åt och nu har Vasalund fördelen att spela inför hemmapubliken på Skytteholm – mot en motståndare som uppenbarligen inte ser Svenska Cupen som någon jättegrej och därför deklarerat att det kommer roteras hejvilt i startelvan.

Förra årets inbördes möte i serien slutade för övrigt i en 1-0-seger för Vasalund. Det omvända, 1-1.

Ovisst är känslan och när Betway dukar ut hela 2,80 gånger den investerade pengen för den raka ettan, då känner i alla fall jag ett starkt sug att investera.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Vasalund vinner, rak etta
Odds: 2,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 7/6
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: