Speltips inför Villarreal – Athletic Bilbao 7/4: Insatsen ska mer än dubblas

Spelbloggare Publicerat: 6 April 2017

Toppmöte står på fredagsmenyn i spanska Primera División, mellan ett svajande Villarreal och ett formstarkt Athletic Bilbao. Betyder det skrällbud? Vi är inte övertygade om den saken – och satsar på att dubbla insatsen.

Tabellfemman och sexan, med ynka pinnen som skiljer dem åt, är det som möter varandra på Estadio de la Cerámica och förstås är det viktiga poäng på spel, i det här skedet av spelåret och den här delen av tabellen.

En eventuell vinnare här skulle kunna sätta press på Sevilla, som hamnat helt ur balans, ovanför på fjärdeplatsen, vilken leder till Champions League-kval, men i första hand ska de jagande konkurrenterna hållas på avstånd. Exempelvis Real Sociedad är häck i häl – med en poäng upp till Bilbao.

Att få grepp om Villarreal är närmast omöjligt just nu – topprestationer som varvas med klart sämre sådana. En 1-0-vinst i den svåra bortafajten mot Real Betis plockades senast, vilket följde upp två raka förluster – mot Eibar och Las Palmas. Vartåt barkar det?

Klart bättre form är Athletic Bilbao i. De har hittat tillbaka på rätt spår efter den sämre perioden runt februari och början på mars med uttåget ur Europa League och uteblivna resultat i Primera División. Nu? Fyra av de fem senaste matcherna vunna. Övrig, knapp 1-2-torsk när serieledande Real Madrid kom på besök.

Truppappren är inte utlämnade i skrivandets stund, men det verkar se rätt ljust ut för båda parter. Dock nämnvärt att Villarreals förstakeeper Sergio Asenjo alltjämt är skadad.

Hemmaplansfördelen väger tungt

Det må vara Athletic Bilbao som varit den hetare parten på sistone, men här kan vi inte blunda för spelvärdet som dukas ut för hemmaspelen av spelbolagen i allmänhet och Bethard i synnerhet.

Vi har all respekt för Bilbao, deras kvalitéer samt form – men den stora orsaken till varför de inte förmått att utmana om CL-platserna är det bristfälliga bortaspelet. 4-2-8 står resultatraden i och det är sämst av alla konkurrenter i topp nio-skiktet av tabellen. Att de då kommer ställas inför problem borta mot ett av seriens starkaste lag, det är som skrivet i sten.

Villarreal studsade tillbaka och plockade en fin 1-0-vinst senast, mot ett hemmastarkt Real Betis och vikten av den prestationen och det resultatet ska inte underskattas. Självförtroendet hittat?

Med hemmaplansfördelen borde Villarreal ses som större favoriter och vi spelar därför dem med -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – till 2,05x hos Bethard. Den kan plockas ända ner till 1,90 gånger pengarna i min bok.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Villarreal -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 7/4
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: