23 augusti 2019 Levante Villarreal Speltips

Speltips inför Villarreal – Espanyol 21/9: Över dubbla degen

Det är inte speciellt svårt att välja sida inför torsdagens Primera División-match mellan Villarreal och Espanyol, som båda kommer från stärkande prestationer. Har vi en favorit att lita på?

Nu börjar maskineriet sakteliga rulla på… Villarreal, som öppnade årets Primera División med två raka förluster, dessutom utan mål framåt, har nu steppat upp flera nivåer; fått fart på offensiven, spelet som helhet och radat upp tre vinster efter varandra, varav ena i Europa League.

På dessa tre matcher har det blivit nio baljor framåt, samt två bakåt. Förra veckans bortamatch mot Deportivo Alavés slutade i en stabil 3-0-skalp. Samarbetet mellan anfallsduon Cedric Bakambu och Carlos Bacca klickar allt bättre och de båda har fått fart på målproduktionen.

Vart står Espanyol? Svårbedömt. Lite upp och ner i prestationerna, men årets första trea spelades i alla fall in när de fick besök av Celta Vigo senast, trots att de var tillbakatryckta under perioder. 2-1 slutade matchen och det var, om inte annat, viktigt för självförtroendet bland spelarna.

Villarreal har haft en del skadeproblem under säsongsupptakten och har alltjämt några spelare out. Här rapporteras förutom det Mariano Barbosa och Jaume Costa vara osäkra. Espanyol får klara sig utan Òscar Duarte och Javi Lópezs tjänster.

Villarreal klara favoriter

För att återkoppla till frågeställningen; har vi en favorit att lita på? Undertecknad menar bestämt – ja! Känns som att Villarreal borde plocka hem de tre pinnarna, varpå det blir vad vi investerar i.

Nu när Villarreal fått fart på maskineriet blir de svåra att stoppa. De håller utan tvekan klass för att vara uppe i Europaområdet, om än efter den absoluta toppen, medan Espanyol bör vara ett par nivåer sämre än så. Till och med undre halvan-material, i min bok.

Det har, som nämnt, blivit tre raka vinster för Villarreal och inte minst anfallsduon ser mycket intressant ut. Estadio de la Cerámicar är dessutom en erkänt svår arena att resa till. Hemmastarkt Villarreal!

Om vi tittar närmare på Espanyols prestationer syns bristerna till rejält. Trots vinsten senast var det inte en fullt helgjuten insats heller.

De två senaste identiska mötena har Villarreal vunnit med två baljors marginal. Någonting liknande att vänta nu?

Villarreal -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst om de ”bara” vinner med uddamålet – plockas till 2,01 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Villarreal -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, torsdag 21/9
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 27%
2: 18%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 54%