Speltips Villarreal Athletic Bilbao 22 december

Speltips inför Villarreal – Real Betis 10/9: Hemmapremiär för “Den gula ubåten”

Skadeproblem, usel form och två förluster – ändå litar vi på att Villarreal gör jobbet när de har hemmapremiär för året, mot Real Betis. Det borde inte vara mycket till snack om saken.

Den här seriestarten har inte blivit som önskad för Villarreal, utan snarare rena motsatsen. Premiären mot Levante förlorades med uddamålet, 0-1, och man blev helt upprullade på läktaren mot Real Sociedad därefter, en match som till slut förlorades med noll mål mot tre.

Nu väntar årets hemmapremiär och supportrarna på Estadio de la Cerámica kommer kräva uppryckning. I andra ord; tre pinnar. Förödande att tappa såhär pass mycket redan i seriestarten, om man, som väntat, ska fajtas om Europaplatserna och även platserna till Champions League.

Men det är ännu bara två omgångar spelade, varpå det är alldeles för tidigt för att dra några större slutsatser. ”Den gula ubåten” har kapacitet.

Real Betis förlorade, precis som väntat, premiären mot Barcelona på Camp Nou. Laget stod emot någorlunda väl och siffrorna stannade vid en 0-2-förlust, vilket man knappast behöver skämmas över. Före uppehållet plockades Celta Vigo ner med 2-1, trots att man hamnade i uppförsbacke. Regissören bakom vändningen? Italienaren Andrés Guardado, med två assister.

Villarreal lider vidare av vissa skadeproblem. Adrian Marín, Sergio Asenjo, Bruno Soriano, och Andrés Fernández är out. Mario Gaspar och Roberto Soriano osäkra. Gästernas enda avbräck är på Nahuel Leiva.

Nollor ska spricka

Nu är det på tiden att Villarreal spräcker deras nolla, såväl mål-, som poäng- och vinnarnolla. Ger dem toppchans att spela hem tre färska pinnar i årets första hemmamatch. Om fallet inte blir så – kan man redan då snacka om en kris?

Hur som helst; Villarreal är klasserna bättre än Real Betis och kommer hamna ovanför dem i tabellen, vågar jag nästan lova. Real Betis är absolut inte oävet, men borde inte räcka till i en av de tuffare bortamatcherna i Primera División.

Real Betis är erkänt starka hemma, liksom tunna borta. Enorm skillnad, och har varit så under flera år. Exempelvis hade de 4-2-13 på resande fot under fjolåret. Villarreal, 11-4-4 hemma. Dessutom vann Villarreal båda inbördes mötena.

Ett uppretat och, på pappret, bättre Villarreal borde helt enkelt komma illa tajmat för Real Betis.

Ettan är spelvärd till 1,91x, som dukas ut av Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Villarreal vinner, rak etta
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 10/9
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 28%
2: 22%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 54%