Speltips inför Villarreal – Sporting Gijón 28/4: Nästan dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 27 April 2017

Ena sidan slåss för Europaspel, den andra för förnyat kontrakt i den spanska förstadivisionen. Lagen det handlar om – Villarreal och Sporting Gijón. Matchen spelas på El Madrigal, varifrån vi testar ett handikappspel till strax under dubbelt betalt.

Det har varit rätt svajigt om Villarreal på sistone och under spelåret som helhet. Flera bra prestationer, men också upprepande plattfall. Det har dessvärre, för deras del, inte räckt till bättre än en femteplats hittills. Ser i alla fall ut att bli Europa League-spel. Visst borde man kunna kräva lite mer?

När Villarreal väl når upp i nivå, då kan de vara fantastiskt bra. Veckans bortamatch mot Atlético Madrid var ett praktexempel; 1-0-vinst.

Sporting Gijón kippar desperat efter andan i seriens bottenträsk. De står som tredjejumbo, alltså den sista av de platser som leder neråt i seriesystemet, och upp till säker mark och Leganés precis ovanför är avståndet på hela sex pinnar – med fyra matcher kvar. Nästan så att ett mirakel ska till för att kontraktet ska räddas.

Stor hemmafavorit

Det finns vissa orosmoment – mer om det nedan – men visst ska väl Villarreal ses som lite större favoriter än oddssättarna vill få det till? Tycker det finns fint värde att tälja här.

Prestationen, och framförallt resultatet, borta mot Atlético Madrid måste ha stärkt Villarreal enormt, speciellt då man kom från två lite halvdana prestationer innan dess. Och när spelschemat är såhär pass tajt, brukar det stärka formfaktorns betydelse, kontra om det spelas en match i veckan.

Sporting Gijón får däremot inte till det. De brukar sällan bli totalt överkörda, men plockar alldeles för få treor. Besvikelsen var påtaglig efter att 1-0 tappades till 1-1 när Espanyol kom på besök tidigare i veckan och innan dess fick man bara oavgjort, 2-2, borta mot tokjumbon Osasuna. Dessa kryssmatcher följde för övrigt upp tre raka förluster. Hoppet sinat?

Det som talar emot hemmalaget här är problematiken på truppfronten. Jaume Costa och Mateo Musacchio är avstängda och bland andra Sergio Asenjo samt Cherysev är skadade sedan tidigare.

För Gijón är det frågetecken om Canella, Àlvarez, Lillo och Traorés medverkan.

Gissningsvis kommer oddsen på spelen till Villarreals favör droppa till avspark – och vi klipper till genom att spela dem med -1,25 mål (asian handicap) till 1,95x hos Bet365 redan nu. Då får vi försäkrade att få halva insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Villarreal -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 28/4
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: