Speltips inför Wales – Irland 9/10: Skållhett derby helt avgörande

Spelbloggare Publicerat: 9 October 2017

En åtråvärd playoffbiljett står på spel när Wales och Irland möter varandra på Cardiff City Stadium, i ett skållhett derby. Spelbolagen förutspår en tajt historia, men vi att ena parten får det svårt att räcka till…

1. Serbien, 9: 5-3-1, 18p, +9 mål
2. Wales, 9: 4-5-0, 17p, +8 mål
3. Irland, 9: 4-4-1, 16p, +5 mål

Andraplatsen på spel, den som leder till playoff mot VM i Ryssland – men även Serbien kan passeras, om de mot förmodan skulle tappa i den avslutande matchen, på hemmaplan, mot Georgien. Därutöver krävs det i så fall att Wales vinner alternativt Irland dito med stora siffror, om Serbien spelar oavgjort.

Annars är det den potentiella vinnaren i denna match som håller den andra parten på avstånd och en pinne räcker för Wales del. Att matchen är av så fantastisk betydelse, kombinerat med att det är ett klassiskt rival- och derbymöte bäddar för en underbar 90-minutershistoria.

Länderna kommer från varsin vinst under den veckan som precis varit. Irland visade prov på stabilitet när Moldavien besegrades med siffrorna 2-0 och Wales vann, med vissa bekymmer, med 1-0 när Georgien besöktes.

Vinner – även utan Bale

Den stora stjärnan i Wales, Real Madrids Gareth Bale, missar matchen med en skada och det är förstås ett brutalt avbräck som försämrar deras chanser i matchen – men visst ska de alltjämt axla det stora favoritskapet?

Har helt enkelt svårt att se Wales förlora, så stabila de varit i kvalet. Så lite som fem mål är insläppta på nio matcher och inte en enda av gruppens matcher har förlorats, vilket de är ensamma om – 4-5-0 i resultatraden. Spelarmaterialet är inte det spetsigaste, men kollektivt är de starka.

Grannen och rivalen Irland påminner till stora delar om Wales; stabila, om än med viss avsaknad av spets. De måste vinna den här matchen och kan då behöva ta över taktpinnen senare i matchen, vilket inte passar dem och deras spelstil perfekt.

Galet betydelsefulla Seamus Coleman riskerar dessutom ut att missa matchen för Irland. I skrivandets stund inte är helt klart hur det blir med den saken.

Två jämna lag, men med ett Wales som inte är pressade att vinna och därför kan uppträda smartare rent taktiskt. Hemmaplansfördelen på det och vi hittar värde på spelen till deras favör.

Wales draw no bet köper vi till oddset 1,66 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Wales draw no bet
Odds: 1,66 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 9/10
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: