21 april 2018 Watford Crystal Palace

Speltips inför Watford – Tottenham 2/12: Trendbrott väntar

Watford har varit allt annat än de stora matchernas lag under säsongen och det finns en stark misstro mot dem inför lördagens batalj mot Tottenham Hotspur. Förmår de ändå att skaka motståndarna?

På flera plan har Watford stått starkt under spelåret, till och med överraskat, men i de stora och lite tuffare matcherna har det inte funnits lika mycket att hurra över. Orsaken är enkel; att Marco Silva spelar med exakt samma, offensiva filosofi – oavsett motstånd, och det ska de ha heder för.

När de mötte Manchester United i veckan öppnade de starkt, men sårades djupt av ett effektivt motstånd – och hade 0-3 i baken redan efter första halvlek. Siffrorna skrevs till slut 2-4 efter en värdig slutforcering och prestationen behöver man verkligen inte skämmas över.

Allt som allt har Watford varit så pass lyckosamma att de, som åtta i tabellen, är tre ynka pinnar bakom Tottenham.

”Spurs” senaste vecka har varit ett stort, stort fiasko. 1-2-förlusten mot Leicester följde upp 1-1 hemma mot West Bromwich och med enbart en poäng av sex möjliga på dessa matcher har de tappat stor mark i Premier Leagues toppstrid. Gäller att komma tillbaka på rätt spår illa kvickt, för att inte halka efter ytterligare.

Värdskapets skadelista har varit välfylld sedan en bra tid tillbaka och det är den alltjämt. Miguel Britos väntas dock finnas med i truppen, men startelvan? Nja. Tottenhams Victor Wanyama och Toby Alderweireld är fortsätter deras rehab.

På tiden för Watford

Vi ska ha i åtanke hur Watford presterat mot toppmotstånden; hela 14 av 25 insläppta mål har kommit i tre matcher – mot Manchester City, Chelsea och Manchester United.

Insatsen mot Manchester United lovar dock en hel del inför framtiden. Oflyt kombinerat med fantastisk effektivitet i sista tredjedelen från ”De röda djävlarna” bäddade för de fyra insläppta målen. Annars stod de upp väl och innan den förlusten hade de 5-0 i målskillnad på två matcher.

Så, visst ska det finnas möjligheter att göra match av det här?

Tottenham har tappat stilen. Mestadels har det varit lovord om dem, men kanske har vi blivit förblindade av deras Champions League-sejour och inte minst insatserna mot Real Madrid? Dalarna har faktiskt varit relativt djupa och de har inte vunnit på tre seriematcher. Senast – en bortaförlust mot Leicester.

Skulle inte förvånas om Watford knep en pinne på Vicarage Road. Det är väl på tiden att de får ut lite av deras förhållandevis trevliga grundspel även i toppmatcherna?

Spelet blir Watford +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast med bättre odds – till 2,32 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Watford +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,32 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 2/12
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 19%
X: 24%
2: 57%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 44%