Speltips inför West Bromwich – Arsenal 31/12: Raka spelet lockar

Spelbloggare Publicerat: 30 December 2017

Ett iskallt West Bromwich, som inte vunnit en enda fotbollsmatch sedan slutet av augusti, ställs inför en tuff uppgift – Arsenal hemma på The Hawthorns. Där har vi svårt att se Alan Pardews mannar räcka till.

Men trots detta mardrömsfacit är West Bromwich faktiskt inte sist i Premier League, utan nästjumbo. Årets två inledande Premier League-matcher vann de, för att nu ha radat upp 18 utan vinst. Blandat med kryss och förluster, så helt borta brukar de ändå inte vara. Givetvis tär det dock på moralen…

Tacksamhet för att flera bottenkonkurrenter levererat lika illa kan de känna, WBA. Tabellens bottenskikt är nämligen löjligt tajt och en trea skulle kunna föra dem upp ovanför det absoluta bottenträsket. Kan den komma här? Tror man det finns den raka ettan att klippa till 5,30 x insatsen hos Bethard.

Trion bestående av Nacer Chadli, James Morrison och Salomón Rondón missar matchen för WBA:s del. Gästerna saknar fortsatt Santi Cazorla, Aaron Ramsey samt Oliver Giroud. Tveksamt runt Nacho Monreal.

En helt annan strid är Arsenal inblandade i, den om Champions League-platserna. Om inte en av dessa plockas – då måste väl Arsené Wenger ryka från tränarposten? Vore totalt oacceptabelt, att misslyckas med det två år efter varandra.

För närvarande är ”Gunners” sexa, på sämre målskillnad än Tottenham samt pinnen under Liverpool. Glappet uppåt därifrån är desto större, medan hotet neråt inte ska vara alltför stort.

En liten peng på Arsenal

Undertecknad har vid upprepande tillfällen tryckt på hur Arsenal tenderar att överskattas av oddssättare och marknaden – med lycka. Finns ofta värde att hitta på deras motståndare.

Men här, mot ett iskallt West Bromwich, kan det faktiskt vara av värde att investera i dem. Som nämnt; 18 PL-matcher utan vinst för deras. Förvisso en hel del som slutat oavgjorda, även i lite tuffare matcher, men det understryker ändock de problem som existerar. Självförtroendet – poff, väck?

Arsenal har inte spelat den bästa av fotboll på sistone, eller ja, sedan en bra tid tillbaka, men kommer från en 3-2-vinst borta i derbyt mot Crystal Palace, som är formstarka. Den första halvleken fanns mycket positivt att hämta ur. Sju förlustfria matcher är nu uppradade, samt att tre av de fyra senaste vunnits.

Form och klass. Det är en kombination som vi tror räcker till tre pinnar för kvällens bortalag…

Insatsen behöver inte skruvas upp, men en liten peng kan vara värt att slänga in på den raka tvåan till 1,72x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner, rak tvåa
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 17:30, söndag 31/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: