23 augusti 2017 Liverpool Hoffenheim

Speltips inför West Bromwich – Liverpool 16/4: Vi synar målspelet

Vi förutspår en öppen, fartfylld och målrik batalj när West Bromwich och Liverpool ska slåss om de tre pinnarna på The Hawthorns – och det finns ett spel som lockar oss extra starkt.

Det blomstrar knappast om West Bromwich för närvarande, men över det stora hela har spelåret 2016/17 varit en stor succé. Åttondeplatsen parkeras på och det är ändå en bra bit över förväntan. Tony Pulis mannar arbetar stenhårt och det har man verkligen fått utdelning för.

Men som nämnt; lite trevande är det just nu. Tre raka matcher utan mål framåt, precis liksom i 6/7 senaste. Gäller att få fart på offensiven, även om den tuffaste uppgiften här blir att neutralisera Liverpools sylvassa och frejdiga offensiv.

Offensivt finns det ju, som bekant, en otrolig slagkraft i Liverpool, men de har uppträtt alldeles för svajigt i försvarsspelet under säsongen. Mycket talar för att man kommer försöka förstärka den defensiva linjen till nästa spelår och om man verkligen ska ta klivet och kunna utmana om titeln är det ett måste.

I skrivandets stund är Liverpool trea i Premier League – eventuellt fyra efter Manchester Citys lördagsfajt – och det ser ändå hoppfullt ut i kampen om Champions League-platserna. Dock stenhård konkurrens.

Coutinho och Firmino tillbaka

Här är det Liverpool som ska sätta tonen i matchen och då minskar betydelsen av att West Bromwichs offensiv varit så pass avtrubbad, när vi tittar på målspelen i allmänhet. Känslan är – öppet, fartfyllt och målrikt.

Med ett Liverpool som vi kan räkna med skjuter fram positionerna, som mer eller mindre alltid, i jakten på tre poäng är det lätt att matchen öppnas upp och på hemmaplan är West Bromwich något mer benägna att luta spelet åtminstone lite framåt.

Att WBA ska såra Liverpools så tunna defensiv, det bör de ha stor chans till. På The Hawthorns har de kunnat bjuda upp till dans och motstånd när nivån höjts tidigare; 3-1-vinsten över Arsenal i mitten av mars är ett praktexempel.

Liverpool har både hittat nätet och släppt in mål i sju raka matcher och sex av dessa har klivit över den klassiska 2,5-målslinan. På det talar allt för att både Philippe Coutinho och Roberto Firmino kan medverka från start efter att ha inlett på bänken mot Stoke senast, för att sedan ha hoppat in och med varsitt mål vänt 0-1 till 2-1 i den andra halvleken.

Förhandstipset? 2-2/1-2.

Över 2,25 mål (asian handicap) spelas till 1,71 x insatsen hos 888sport. Då är vi försäkrade att få halva insatsen tillbaka om det bara skulle bli två mål i matchen.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 16/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 23%
X: 27%
2: 52%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%