Speltips inför West Bromwich – Manchester City 28/10: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 28 October 2017

Målen, eller snarare bristen på dem, är spelfokus inför lördagens Premier League-match på The Hawthorns. West Bromwich Albion, som inte vunnit sedan mitten av augusti, hoppas kunna fälla krokben för serieledande och briljanta Manchester City.

Det började så bra, men därefter har det ebbat ut för West Bromwich. Två raka vinster i serieupptakten har följts upp av sju segerfria matcher i Premier League, varav fyra slutat oavgjorda. En del svåra matcher, men det är klart att en sådan streak sätter griller i huvudet i spelartruppen. Går inte förbi obemärkt.

Till viss del kan detta kanske förklaras i de stora skadeproblemen som satt avtryck i spelartruppen. Förutom skador på bland andra Jonny Evans och Craig Dawson, är Hal Robson-Kanu, Gareth Barry och Gareth McAuley osäkra kort.

För lite mer än en månad sedan möttes just WBA och City på The Hawthorns, då i Ligacupen. De senare nämnda vann med knappa uddamålet och det satt en bra bit inne. Samma cupspel avancerade de vidare ytterligare efter att det efter såväl 90 som 120 minuter mot Wolverhampton stod 0-0. Under straffsparkarna var dock Manchester City klockrena.

Och det är inte bara där som Manchester City stått starkt, utan snarare överallt. Premier League leder de fem pinnar före såväl lokalrivalen Manchester United som Tottenham medan alla tre Champions League-matcher vunnits. Är City redo att på allvar utmana världstoppen nu?

WBA håller emot – men är uddlösa

Det blixtrar om Manchester City! Annat var det i veckans cupmatch, men då roterades det också på flertalet positioner. Annars, flera vinster med större siffror. 11 matcher på raken hade de dragit det längsta strået i redan inom 90 minuter dessförinnan – och flera av dessa har varit mot rejäla tungviktare.

Nödvändigtvis behöver det dock inte bli en raketseger här, och vi tror faktiskt att det kan bli en tillknäppt historia.

West Bromwich är inte i form, ska nämnas, men den här typen av matcher brukar de kunna hålla det tajt i. Däremot har de haft det betydligt svårare att hota framåt när de varit den tillbakatryckta parten. De två senaste förlusterna är praktexempel; 0-2 mot Arsenal och 0-1 mot Southampton.

I mitten av kommande vecka har City dessutom CL-spel, så det kan bli på tal om att spara lite på krafterna.

Under 3,0 mål (asian handicap) plockas till dubbla insatsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få upp till 1 000 kr bonus!

Nya kunder hos Betfair – få 5,00 för Manchester City att vinna

Klicka här för att ta del av erbjudandet.

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 28/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
¨

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: