Speltips inför West Bromwich – Manchester United 17/12: Skruva ner förväntningarna

Spelbloggare Publicerat: 17 December 2017

Att skruva upp förväntningarna på söndagens Premier League-batalj mellan West Bromwich och Manchester United kan vara en miss modellen större. Blir det istället tillknäppt och tajt på The Hawthorns?

15 Premier League-matcher efter varandra utan en enda vinst. Det är West Bromwichs brutala mardrömsfacit. Ett försök till att förändra saker och ting stod klubben för när Alan Pardew hämtades in som tränare, men det har inte blivit ett enda mål framåt under hans tre matcher vid rodret.

Mer bestämt:
West Bromwich – Crystal Palace: 0-0
Swansea – West Bromwich: 1-0
Liverpool – West Bromwich: 0-0

Stort kliv framåt var det med det knappa 0-0-krysset mot Liverpool senast. Försvarsspelet hölls ihop mot en av seriens bästa offensiver, medan det skapades försvinnande lite framåt. Summa summarum; en pinne från Anfield är en stor succé! Men så handlar det om den offensiva impotensen…

På kanske-listan för WBA står Matt Phillips, Nacer Chadli och Gareth Barry. Out är James Morrison och Craig Dawson. För Manchester United råder osäkerhet runt Marcos Rojo och Marouane Fellaini. Skadade är fortsatt Michael Carrick och Eric Bailly medan det är Paul Pogbas sista match som avstängd.

Manchester United, som det låter, verkar ha tappet om titeln – och det kan man förstå efter 1-2-förlusten mot serieledande tillika dominanta Manchester City – när 11 poäng skiljer dem åt från toppen av kullen, och då innehas fortfarande andraplatsen. Säkra Champions League-fotboll även kommande år är främsta fokus.

Ett mål på de tre senaste matcherna

När Manchester United fick besök av AFC Bournemouth i veckan spelades förvisso tre pinnar in, 1-0 på tavlan, men det sprudlade knappast om dem. Är det kanske det täta spelschemat som håller på att ta ut sin rätt?

Det är i alla fall vi lite inne på, varpå målunderspelen blir av stort intresse – tillsammans med en rad andra faktorer.

Under Alan Pardew har West Bromwich främst fokuserat på att tajta till defensiven – och det har de, med lycka. Endast ett insläppt mål på hans tre matcher med ansvaret, men också noll framåt.

Liksom i bortamatchen mot Liverpool kommer WBA ställa upp försvarsbussen och försöka bevaka det resultat de har från start, och sedan hoppas att man kan kontra in en balja. Försvarsspelet var hur som helst betongstarkt i den matchen – och kapacitet finns att ställa till med problem för United.

0-1, kanske?

Bästa spelet inför matchen är, i min bok, under 2,5 mål till 1,78x hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kronor riskfritt spel!)
Spelstopp: 15:15, söndag 17/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: