Speltips inför Wolfsburg – Leipzig 12/12: Statistiken är talande

Spelbloggare Publicerat: 12 December 2017

Redan 18:30 är det tid för match i Bundesliga under tisdagskvällen. Göra upp ska ett formstarkt Wolfsburg och mindre formstarka RB Leipzig på Volkswagen Arena, varifrån ett vasst speltips är hittat.

3-9-3 i resultatraden. Det är ett uppseendeväckande facit som Wolfsburg har i årets seriespel, där alltså nio av 15 matcher slutat med oavgjort utfall. Ändå är väl en elfteplats att vara tillfreds med? Det var ju på vippen att klubben trillade ur det tyska finrummet förra året.

Den senaste tiden har också resultaten prickat bättre. Sju oavgjorda på raken har blivit till två vinster, ett kryss och en förlust på de senaste matcherna.

På andra sidan planhalvan ska ett RB Leipzig som å ena sidan fortfarande är tvåa i tabellen, men å andra sidan visar tendenser till en värre formdipp. En pinne via 2-2 hemma mot Mainz 05 sist bröt en förlustsvit om två matcher, ena i Champions League och andra i seriespelet. Den i CL betydde att slutspelet missades och att de därför får rikta fokus på Europa League.

Emil Forsberg är fortsatt tveksam för Leipzigs del. Ett stort avbräck om han inte kan medverka, vilket mycket pekar på. Gästerna har även Dayotchanculle Upamecano osäker samt Marcel Sabitzer borta. ”Vargarna” saknar Ignacio Camacho och Jakub Blaszczykowski.

Förlorat färre matcher än Leipzig

Det stormar runt Leipzig, annat kan inte påstås – och det är inte i positiv bemärkelse. Flera fall på sistone, där förlusten i Champions League, som var hemma mot ett roterande Besiktas utan någonting att spela för, väger extra tungt.

Här ställs tabelltvåan mot ett Wolfsburg som visats svåra att slå under året. Exempelvis har de förlorat en match mindre än just Leipzig. Addera att den offensiva motorn, Emil Forsberg, riskerar missa matchen.

Spelet på hemmaplan har stuckit ut för Wolfsburg, i alla fall på sistone. Två raka vinster – mot Borussia M’gladbach och Freiburg med siffrorna 3-0 respektive 3-1 – och det har funnits mycket positivt att hämta ur prestationerna.

Favoritskapet ska, utan minsta tvekan, vara Leipzigs. Det kan inte bortses från. Men så illa som de presterat på sistone, kombinerat med Wolfsburgs framfart, har det där favoritskapet blivit alldeles för stort.

Med tanke på hur benägna hemmalaget varit att spela oavgjorda matcher, vill vi säkra en liten hacka vid ett sådant utfall i matchen.

Spelar därför Wolfsburg med +0,25 mål (asian handicap) till 1,88 gånger det investerade kapitalet hos Bethard. Gäller då är halv vinst på spelet vid oavgjort.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Wolfsburg +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 18:30, tisdag 12/12
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: